Trabzon'da Turizm çalışmaları hızlanıyor

Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Master Planı ile Trabzon turizminin ön plana çıkartılması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “Doğu Karadeniz Master Planı ile amacımız Trabzon'daki turizmin ön plana çıkartılması ve bu doğrultuda Trabzon ekonomisine ka

Trabzon'da Turizm çalışmaları hızlanıyor

Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Master Planı ile Trabzon turizminin ön plana çıkartılması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, “Doğu Karadeniz Master Planı ile amacımız Trabzon'daki turizmin ön plana çıkartılması ve bu doğrultuda Trabzon ekonomisine katkı sağlanmasıdır. Çünkü bununla ilgili gerekli materyallerin, fiziki alt yapının, hizmet sektörünün bir an önce geliştirilmesi gerekmektedir” dedi.

Trabzon’a gelen Arap turisti sayısında her geçen gün artış olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, “Elimizde müthiş bir hazinemiz var. Bu hazinemiz doğal güzelliğimiz, tarihi eserlerimiz ve kültürümüzdür. Tarihi eserlerimizden özelikle Sümela, Ayasofya Camisi, Kızlar Manastırı ve Ortahisar'ın tarihini ön plana çıkardığımız takdirde tarih ve kültür turizmini bir araya getirerek bütün dünyadaki turizm içerisinde gerekli payı alabiliriz. Özellikle doğal güzelliklerimizi dikkate aldığımızda Uzungöl, Ayder Yaylası gibi geliştireceğimiz altyapı doğal güzelliklerimizi pazarlayabilecek durumdayız. Bunun örneğini Uzungöl' de gördük.

Uzungöl'de çok dar olan yatak kapasitemiz geçmişte 3 aylık turizm sektörüne hizmet verirken bugün bunu 5 aya çıkarmış bulunmaktayız. Son zamanlarda Suudi Arabistan ile Dubai gibi ülkelerde yaptığımız tanıtımlarla şehrimizdeki Arap turistlerin sayısının arttığını gördük. Turizm açısından özellikle üzerinde durduğumuz kongre turizmidir. Kış sezonunda bölgemizde kış turizmi çok durgun geçmektedir. Kongre Turizmi için otellerimizdeki gerekli yatak kapasitelerini artırıp, toplantı salonları oluşturursak Trabzon'da kongre turizmini geliştirmiş oluruz. Diğer taraftan üzerinde durduğumuz kış turizmi ve yayla turizmini geliştirmek amacıyla bir takım projeler geliştiriyoruz. Uzungöl’den Ovit ve diğer yaylaların değerlendirilmesi konusunda fizibilite raporları ve master planı hazırlama çalışmalarımız başladı. Yatırımcılarımızı bu alanlara çekmek suretiyle kış turizmini ve yaz turizmini ön plana çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, Trabzon’daki öğrenci sayısını 2020 yılına kadar yüz bin seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, “Türkiye'de yaşanabilir şehirler sıralamasında Trabzon dördüncü sırada yer alıyor. Amacımız şehrimizi bir öğrenci şehri yapmaktır. Hedefimiz ilk etapta öğrenci sayısını 2020 yılına kadar yüz bin öğrenci seviyesine çıkarmaktır. Bununla ilgili mevcut üniversitemizde 53 bin öğrencimiz bulunmaktadır. İkinci bir devlet üniversitesi ve üç dört tane vakıf üniversiteleri ile birlikte şehrimizdeki öğrenci sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte şehirdeki ekonomik yapıda büyük bir gelişme olacağı aşikar. Aynı şekilde sosyal, kültürel ve eğitim yapısında çok hızlı değişeceği ve gelişeceği ortada. Gelişmiş ülkelerde sağlık turizmi çok pahalı olduğundan bu ülkelerdeki sigorta firmaları ile görüşerek sağlık sektörlerinin Trabzon'a gelmesini sağlayacağız. Böylelikle sağlık ve kültür turizmini birleştirip hem sağlık hizmeti vermek hem de turist olarak onları buraya çekmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu sektörü ön plana çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler