Trabzon'da tehlike saçan refüj

Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkilileri sorunun Forum ile alakalı olduğunu konuyla ilgili kendilerine uyarı yapıldığını fakat Forum yetkililerinin bunu dikkate almadığını söyleyip kendilerini savundular. Konunun takipçi olan ve sürekli gündemde olması

Trabzon'da tehlike saçan refüj

Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkilileri sorunun Forum ile alakalı olduğunu konuyla ilgili kendilerine uyarı yapıldığını fakat Forum yetkililerinin bunu dikkate almadığını söyleyip kendilerini savundular. Konunun takipçi olan ve sürekli gündemde olması sağlayan SP Trabzon İl Genel Meclisi üyesi adayları adayı Güntay Bulak ve Cevat Kurt yazılı olarak ta yetkilileri bilgilendirdiğini fakat aylardır bir çözüm bulunamadığını belirterek, Devlet sahil yolu merkez kavaklık mevkii Rize istikametinde Forum Trabzon yanı Trabzonspor yol ayrımında bulunan işaret levhası ve orta refüj düzenlemesiyle ilgili olarak karayolları 10. bölge müdürlüğüne yazılı olarak müracat edilmiş ve 10. bölge müdürlüğü de tarafımıza bu düzenlemeyle ilgili olarak yazılı bilgi vermiştir.

Ancak bize verilen bilgide bu düzenlemenin kendilerine ait olmadığını ifade etmişlerdir.

İKİ FARKLI AÇIK VE YAKIN TEHLİKE SÖZ KONUSU  

1- Bu düzenlemenin refüj ve levha şeklinde yapılması estetik ve kullanım açısından yanlış bir tercihtir. Bu mevkide yol çimento fabrikasının arkasından itibaren tatlı bir kavis almakta ve forum arkasında viyadüğün girişinde yolu gereksiz ve anlamsız şekilde daraltarak sollama yapan araçlar için tehlike oluşturmakta ve aynı zamanda Rize istikametine giden araçlar içinde şaşırtma yapmaktadır.

2- Mesela alışveriş yaptınız ve Rize istikametine gideceksiniz. Mevcut kavşak düzenleme sizi forumun arkasından Trabzonspor kavşağına yöneltip d.dereye geri gönderiyor ve oradan tekrar sahil yoluna çıkıp Rize istikametine gidiyorsunuz. Bunu yapmak yerine bir çok araç direk forum arkasındaki çıkıştan sahil yoluna çıkmak için mevcut düzenleme yüzünden yol ayrımına girip geri gelerek tehlikeli ama kısa bir yolla Rize istikametine gitmeyi tercih ediyor. Bu çok sakıncalı bir durumdur.

Bu düzenlemenin yerinden kaldırılarak daha önce olduğu gibi uyarıcı boyamayla viyadük girişinden Trabzonspor kavşağına yönlendirme yapılmasına geri dönülmesini kamu yararına gördüğümüzü ve bu konuda Karayolları 10.Bölge müdürlüğüyle ve gerekirse Sn.Valimizle diyaloglarımızın sonuç alıncaya kadar süreceğini kamuoyu bilgisine arz ederim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel