Trabzon'da tarihi bina kül oldu!

Elektrik tesisatından çıkan yangın öncesi esnafın, “Bu tesisat başımıza iş açabilir” diyerek uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.YANGIN SİSTEMİ SÖKÜLMÜŞTrabzon’un Kemeraltı Çarşısı içerisinde bulunan ve 15. Yüzyılda inşa edilen Bedesten önceki gece yarısı kül

Trabzon'da tarihi bina kül oldu!

Elektrik tesisatından çıkan yangın öncesi esnafın, “Bu tesisat başımıza iş açabilir” diyerek uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

YANGIN SİSTEMİ SÖKÜLMÜŞ

Trabzon’un Kemeraltı Çarşısı içerisinde bulunan ve 15. Yüzyılda inşa edilen Bedesten önceki gece yarısı kül oldu. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonrasında söndürülen yangın tarihi hanın içerisindeki bütün işletmeleri tamamen kullanılamaz hale getirdi. Han esnafının iddiasına göre yangın söndürme sistemi kurulmuş, ancak bir türlü çalıştırılamadığı için 3 yıl önce sökülmüş. Ayrıca elektrik tesisatı tehlikeli olduğu için mal sahibi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yardım istendiği ortaya çıktı.

YOĞUNLUKTAN YETİŞMEMİŞ

Handaki 15 esnafın dükkanları tamamen yanarken, süs havuzundaki balıklar bile telef oldu. 150 bin TL zararı olduğunu belirten esnaf Fatma Bayram, “Burada tesisat yenilemesi yaptılar. Ama yarım bıraktılar. Yangın da tesisattan çıkmış. Mahvolduk, bayram zehir oldu” dedi. Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, “Yılbaşından bu yana han bizim. ‘Tesisat kötü’ dediler inceledik, gerçekten de kötü olduğu ortaya çıktı. Onarım için proje yapıyorduk. Yoğunluktan yetiştiremedik” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel