Trabzon'da Servis şöförleri neler yapacak?

Trabzon'da okulların açılmasına az bir zaman kala okullarla ilgili her alanda olduğu gibi servis alanında da hazırlıklar sürüyor.Servis şoförleri okulların açılması ile çocukların sağlıklı bir şekilde taşınabilmesi için neler yapacakları, nasıl hareket ed

Trabzon'da Servis şöförleri neler yapacak?

Trabzon'da okulların açılmasına az bir zaman kala okullarla ilgili her alanda olduğu gibi servis alanında da hazırlıklar sürüyor.

Servis şoförleri okulların açılması ile çocukların sağlıklı bir şekilde taşınabilmesi için neler yapacakları, nasıl hareket edecekleri, uymaları gereken kurallar konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde yapalan toplantıya Trabzon Okul Servis Araçları Başkanı Tayyar Demir ve 40 okul servis sürücüsü katıldı. Ayrıca Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş da toplantıyı yakından takip etti. 

Kendi çocuğunuzun nasıl taşınmasını istiyorsanız aynı anlayışla bu çocukları taşırsanız problemin büyük bir kısmını çözmüş oluruz diyen Trabzon Emniyet Müdürü Ertana Yavaş ''ama çocukları balık istifi şekilde istif edip götürmek zaten hukuka da aykırı bize de aykırı kanuna da aykırı sizin yaptığınız işe de aykırı. Peki ne yapacağız bundan sonra ki süreçte. Şimdiye kadar nasıl yapmışsanız, birlik ve beraberlik içerisinde huzur ve mutluluk içerisinde işlerimizi karşılıklı görüşerek, karşılıklı birbirimizi etkileyerek,  dertlerimizi ortaya koyarak çözüm üreterek bu problemleri bitireceğiz. Çünkü bu çocuklar hepimizin çocukları.

dsc_0009.20130906150909.jpg

Sadece başkasının, senin, benim değil hepimizin çocukları. ve biz kamu hizmeti yapıyoruz. Biz sadece trafiğin genel güvenliği genel asayişi açısından bakıyoruz. Siz taşıma açısından bakıyorsunuz. Başkaları başka açıdan bakıyor. Ama önemli olan bu çocuklarımızın huzur içerisinde, güvenlik içerisinde, nerdeyse almış olduğunuz yerden okula kadar gitmesi ve okuldan aynı mutluluk ve huzur içerisinde geriye dönmesi. Biz bunu sağlamakla mükellefiz. Bu konuda bizim taviz verme şansımız yok. Herşey açık ve net ortada, kanun var yönetmelik var. Bu sene istiyoruz ki bu işi biraz daha sıkı tutalım, biraz daha sağlam tutalım, birbirimizi biraz daha iyi anlayalım, arkadaşlarımızla karşılaştığınız zaman birbirimizi daha iyi anlamaya çalışalım. Bu sene dedik ki böyle birşey yapalım çünkü çocuklar hepimizin çocukları.

Biz sadece sizlerle alakalı değil. Hem okul önlerinde hem yollarda, hem okullarda alacağımız tedbirler, ayrıca okulun dağılım saatinde alacağımız tedbirlerimizi bir buçuk iki haftalık süre içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun bir parçası da şuanda sizlerle yapmış olduğumuz toplantı. Arakadaşlarımız size daha önceki yıllarda yaşanmış olan olumsuzlukları ve bunun yanında yaşanmış olan güzellikleri de paylaşacaklar. Ben hepinize 2013-2014 eğitim öğretim yılının maddi kazanç açısından hayırlar getirmesini diliyorum'' dedi.

Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın yaptığı konuşmanın ardından söz isteyen bazı servis şoförleri yol kenarlarında yapılan yanlış parklar yüzünden öğrencileri indirirken yada alırken sıkıntı yaşadıklarını ve servis araçları ile özel amaçlı olarak havaalanına giremediklerini ayrıca trafikte yaşadıkları sorunları ifade ederek şikayetlerini dile getirdiler.  

dsc_0010.20130906150925.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel