Trabzon'da protokol krizi

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile birlikte katıldığı bir dershane açılışında konuşmaların protokol sırasına göre yapılmamasını protesto ederek töreni terketti. Bakan Özak'ın ardından Milletvekili S. Latif Yunusoğlu'nun

Trabzon'da protokol krizi
Trabzon Valisi Nuri Okutan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile birlikte katıldığı bir dershane açılışında konuşmaların protokol sırasına göre yapılmamasını protesto ederek töreni terketti. Bakan Özak'ın ardından Milletvekili S. Latif Yunusoğlu'nun kürsüye çağrılmasına sinirlenen Vali Okutan, açılışı beklemeden dershane binasından ayrıldı.
Trabzon Valisi Nuri Okutan, Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak ile birlikte katıldığı bir dershane açılışında, konuşmaların protokol sırasına göre yapılmamasını protesto ederek açılış yapılmadan önce töreni terk etti. Trabzon kent merkezinde özel bir dershanenin dün yapılan açılış törenine Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak, Vali Nuri Okutan, MHP Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, AKP İl Başkanı Muhammet Balta ve MHP İl Başkanı Nihat Birinci'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşma yapmak üzere önce Bayındırlık ve İskân Bakanı Özak ardından da Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu kürsüye çağrıldı. Yunusoğlu'nun konuşmasını yaptığı sırada, konuşmaların protokol sırasına göre yapılmamasına sinirlenen Vali Okutan, açılışı beklemeden töreni terk etti. Valilik yetkililerinin, konuşmaların protokol sıralamasına göre yapılmadığını hatırlatarak ikazda bulundukları dershane yöneticilerinin, heyecandan kaynaklanan bir yanlışlık olduğunu belirterek, özür diledikleri öğrenildi. Okutan'ın terk ettiği törenin sonunda dershanenin açılış kurdelesini Bakan Özak, Milletvekili Yunusoğlu ve Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu birlikte kesti. Protokol kurallarına göre bu tür törenlerde konuşmalar, önce belediye başkanı, sonra milletvekili, ardından Vali ve son olarak Bakan kürsüye davet edilmek suretiyle gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler