Trabzon'da organ bağışı

Vali Okutan, ''Organ Nakli Haftası'' dolayısıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Şükrü Ulusoy, Doç. Dr. Murat Topbaş ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz'ı makamında kabul et

Trabzon'da organ bağışı

Vali Okutan, ''Organ Nakli Haftası'' dolayısıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Şükrü Ulusoy, Doç. Dr. Murat Topbaş ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz'ı makamında kabul etti.
    

Organ bağışının toplumda yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Vali Okutan, ''Organ nakli ile birçok insanımız yeniden hayata bağlanıyor. Artık ilimizde de organ nakli yapılıyor olması çok memnuniyet verici. Farabi Hastanesinin değerli hocalarını ve çalışanlarını gönülden kutluyorum'' diye konuştu.
    

Organ nakli yapılabilmesi ve hastaların şifa bulabilmesi için organ bağışının da olması gerektiğini belirten Vali Okutan, ''Bütün vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum'' dedi.
    

Prof. Dr. Özlü ise Sağlık Bakanlığından organ nakli için onay alındığını kaydederek, bölgede bine yakın hastanın böbrek beklediğini, Farabi Hastanesinde öncelikli olarak böbrek nakli yapacaklarını söyledi.
    

Prof. Dr. Özlü, Trabzon'da organ nakli ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı yapmak istediklerini de belirterek, Vali Okutan'dan bu konuda destek istedi.
    

Vali Okutan da bu konuda üzerine düşen her türlü görevi yerine getireceğini ifade ederek, toplantıya katılımın sağlanması için Sağlık İl Müdürü Mustafa Hakyemez'i arayarak talimat verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel