Trabzon'da öldü, başkalarına umut oldu!

Gümüşhane'de çıkan yangından etkilenerek kaldırıldığı Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde ölen 3 yaşındaki Malik Özdemir’in organları ailesi tarafından bağışlandı.Gümüşhane Hasanbey Mahallesi Harşit Sokak’tak

Trabzon'da öldü, başkalarına umut oldu!

Gümüşhane'de çıkan yangından etkilenerek kaldırıldığı Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde ölen 3 yaşındaki Malik Özdemir’in organları ailesi tarafından bağışlandı.

Gümüşhane Hasanbey Mahallesi Harşit Sokak’taki evlerinde 9 Ekim Çarşamba günü çıkan yangında karbonmonoksit gazından etkilenerek kalbi duran ve kaldırıldığı Gümüşhane Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleyle hayata döndürüldükten sonra Trabzon'daki KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine sevk edilen Malik Özdemir, yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşını kaybetti. Özdemir'in karaciğeri ve böbrekleri ailesi tarafından bağışlandı.

Malik Özdemir'in babası Hacı Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Farabi Hastanesindeki doktorların çocuğunun beyin ölümünün gerçekleştirdiğini söylemesiyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Doktorlar 'Malik'in beyin ölümü gerçekleşti' diyince dünya başıma yıkıldı. Doktor, bana çocuğumun organlarını bağışlama teklifinde bulundu ve kararın tamamen bize ait olduğunu söyledi. O an hiç düşünmedim, eşimin yüzüne baktım, başımı önüme eğerek doktora tamam dedim.  Doktora kesinlikle zaman kaybetmeyelim, derhal ne yapılması gerekiyorsa hangi organları kullanılacaksa müdahaleye başlayın dedim. Üç gün kaldığım hastanede ne çektiğimi, neler yaşadığımı en iyi ben biliyorum. Karşı tarafta belkide yıllardır 'Allah'ım bize de bir organ bulunsun' diye yalvaran aileleri düşününce kararım o anda kesinleşti ve organlarını bağışladım."

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Emre Boşnak da Özdemir ailesinin örnek bir davranış gösterdiğini belirterek, organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere Malik Özdemir’in böbreklerinin Antalya Akdeniz Üniversitesine, karaciğerinin ise Erzurum Atatürk Üniversitesine gönderildiğini bildirdi.

Bu arada Malik Özdemir cenazesi, organlarının alınmasının ardından dün Gümüşhane'ye getirilerek Kemaliye Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası Emirler Mezarlığı'na defnedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel