Trabzon'da okul tartışması

Trabzon'da, TOKİ'nin yaptırdığı yeni binaya taşınacağı için kapasitesinin üzerinde öğrenci alan Yıldızlı İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, bina zamanında tamamlanamayınca açıkta kaldı.Trabzon'un Yıldızlı beldesinde yaptırılan ilköğretim okulu, kayıt alınm

Trabzon'da okul tartışması

Trabzon'da, TOKİ'nin yaptırdığı yeni binaya taşınacağı için kapasitesinin üzerinde öğrenci alan Yıldızlı İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, bina zamanında tamamlanamayınca açıkta kaldı.

Trabzon'un Yıldızlı beldesinde yaptırılan ilköğretim okulu, kayıt alınmasına rağmen eksiklikleri nedeniyle açılmayınca, öğrenciler dersbaşı yapamadı.
Alınan bilgiye göre, Yıldızlı beldesindeki 6 derslikli Yıldızlı İlköğretim Okulu, TOKİ'nin bu bölgede yeni konutlar yapmasının ardından, nüfusun artmasıyla yetersiz kaldı.


Bunun üzerine TOKİ, yeni konutların yanına, 40 derslikli yeni bir okul yaparken, bu eğitim ve öğretim döneminde açılması planlanan okul için yeni kayıt aldı.


Geçen yıl 230 öğrencinin eğitim gördüğü eski okulun yerine, bu yıl yeni okula geçileceğinin duyulması üzerine, alınan yeni kayıtlarla birlikte öğrenci sayısı da 500'e ulaştı.


Ancak, bu sabah okula gelen öğrenciler, yeni okulun hizmete girmemesi nedeniyle dersbaşı yapamadı.
Okul yöneticileri, öğrencileri eski okul binasında kabul ederken, kapasite yetersizliği nedeniyle, sadece birinci sınıf öğrencileri sınıflara alındı. Diğer öğrenciler ise evlerine gönderildi.


Velilerin duruma tepki göstermesi üzerine megafonla anons yapan okul yöneticileri, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını, bu durumda öğrencilerin evlerine gitmesi gerektiğini söylediler.
Okul önünde toplanan veliler ise yaşanan durumu anlamakta zorluk çektiklerini belirterek, şunları dile getirdiler:


''Ortada yaptırılan bir okul var, bürokratik işlemler yüzünden açılamıyor. Biz okulu gezdik. Okulun her şeyi tamam. Sadece Milli Eğitim binayı teslim alıp, içine sıraları koyacak. Ama bunu yapamıyorlar. Olan çocuklarımıza oluyor. Şimdi bize bir haftaya kadar bu sorunu halledeceklerini söylüyorlar. Bu çocuklar bir hafta okula gitmesin mi?''

-MİLLİ EĞİTİM: ''OKUL TAMAM DEĞİL''-

Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise bugüne kadar okulun tamamlandığını kendilerine söyleyecek bir muhatap bulamadıklarını ifade ederek, ''Buna rağmen biz yine de okulda incelemeler yaptık. Fakat gördüğümüz kadarıyla daha bir sürü eksiklikler var. O eksikler tamamlanmadan okulun Milli Eğitime devredilmesi doğru değil'' diye konuştular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel