Trabzon'da o işçiler belirlendi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Trabzon Genelindeki Mezarlıkların Rehabilitasyonu ve Ağaçlandırılması Projesi” kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde 4 ay süreyle görev alacak olan 280 işçi, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde

Trabzon'da o işçiler belirlendi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı “Trabzon Genelindeki Mezarlıkların Rehabilitasyonu ve Ağaçlandırılması Projesi” kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde 4 ay süreyle görev alacak olan 280 işçi, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde bugün gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi.

485 kişinin müracaat ettiği kura çekimi ile belirlenen işçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde il genelinde bulunan 3 bin 56 mezarlığın bakım - onarım ve ağaçlandırılmasında görev yapacak. 16 Şubat’ta işbaşı yapacak olan işçilerin görev süresi 15 Haziran’da sona erecek. İşçilerin bu sürede zarfındaki maaşları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödenecek.

dsc_3717(1).jpgProje kapsamında Ortahisar’da 145, Akçaabat’ta 15, Maçka, Sürmene, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Tonya’da 10’ar, Arsin’de 8, Yomra’da 7, Of, Köprübaşı, Hayrat, Dernekpazarı, Çaykara, Araklı, Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Düzköy’de 5’er işçi konuşlandırılacak. Ayrıca merkez Ortahisar ilçesinde mezarlıkların bakım-onarım ve ağaçlandırılması için mobil ekipler oluşturulacak.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İŞKUR vasıtasıyla toplum yararına çalışma programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı proje uyarınca 4 ay süreyle görev alacak olan 280 işçinin kura ile belirlendiğini hatırlatırken, “Söz konusu çalışmada görev almak üzere 485 hemşehrimiz başvuruda bulundu. Gerçekleştirilen kura çekimi ile 280 işçimiz belirlenmiş oldu. Bu işçilerimizin mezarlıklarımızın ecdadımıza layık hale getirilmesi için görev yapacaklar. Dört ay süreyle belediyemiz himayesinde çalışacaklar ve maaşları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödenecek. Yani belediyemizin bütçesinden maaş noktasında ödeme çıkmayacak. Hazırlanan projenin uygulamaya konulacağı 4 aylık sürede, 18 ilçede bulunan 688 mahallemizdeki toplam 3 bin 56 mezarlık ecdadımıza layık hale getirilecek” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel