Trabzon'da MR çilesi

Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Beldesi’nde yaklaşık 2 yıl önce hizmet vermeye başlayan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde MR cihazının olmayışı yüzünden buradaki hastalar yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Numune Eğitim ve Araştırma Has

Trabzon'da MR çilesi

Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Beldesi’nde yaklaşık 2 yıl önce hizmet vermeye başlayan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde MR cihazının olmayışı yüzünden buradaki hastalar yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ambulansla taşınırken, MR çektirme bir çileye dönüşüyor.

Annesinin böbrek hastası olduğunu ve MR çektirmek için adeta çile çektiklerini belirten Bülent İskender, duruma tepki göstererek annesinin tedavilerinin aksadığını söylüyor. İskender, “Hastamız Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatıyor.

Hastanede MR cıhazı olmayışı yüzünden hastamız Numune Hastanesi’ne sevk ediliyor. Bu süreçte hastamızın hastanedeki tedavisi aksıyor. Bu durumdan oradaki doktorlarda hoşnut değil ancak yapacak bir şey yok. Hastamızı buraya ikinci kez getiriyoruz.

Çalışan personelden yana bir sıkıtımız yok. Hastane personelinin ilgisi olması bu çile çekilecek gibi değil. Buradaki işimiz bittikten sonra yine ambulansla geri dönmek için bu defa burada da bekliyoruz. Daha önce geldiğimizde yaklaşık 2 buçuk saat hastamız sedye üzerinde bekledi. Ambulans bulamayınca Yomra Belediyesi'nden ambulans temin ederek hastamızı taşıdık. Bu problemleri bizim dışımızda bütün hastalar yaşıyor. Onlarca hasta buraya MR için geliyor tekrar hastaneye geri dönüyor” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Sağlık İl Müdürü Kemal Süleyman ise Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne en kısa zamanda MR cihazı alınacağını ifade ederek sorunun yakında ortadan kalkacağını söyledi. Süleyman, “Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 2 kampüsü bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Numune diğeri ise Kaşüstü Kampüsü. MR cihazımız Numune Kampüsü'nde. Ancak Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 MR cihazına ihtiyaç var. Dolayısıyla Kaşüstü Hastanesi'ne en kısa zamanda MR cihazı alınacak. Bunun planlanması yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda bu sorun ortadan kalkacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler