Trabzon'da motosiklet gösterisi

Trabzon İpekyolu Fuar alanında Ramazan dolayısıyla kurulan fuar, vatandaşların uğrak yeri oldu. Fuarı ziyaret eden vatandaşlar, çeşitli etkinliklerin yanı sıra 60 yaşındaki Bekir Akça ile oğlu Tahir Akça'nın (38) motosiklet üzerindeki akrobasi gösterisine

Trabzon'da motosiklet gösterisi

Trabzon İpekyolu Fuar alanında Ramazan dolayısıyla kurulan fuar, vatandaşların uğrak yeri oldu. Fuarı ziyaret eden vatandaşlar, çeşitli etkinliklerin yanı sıra 60 yaşındaki Bekir Akça ile oğlu Tahir Akça'nın (38) motosiklet üzerindeki akrobasi gösterisine büyük ilgi gösteriyor. Gösteriyi izleyen vatandaşlar, baba ile oğlun yaptığı tehlikeli hareketleri nefeslerini tutarak izlerken kendilerine alkışlarla destek veriyor.

Yaklaşık 46 yıldır motosiklet ile gösteri yapan Bekir Akça, panayırlarda bir arkadaşının tavsiyesi üzerine başladığı mesleğinde zaman zaman ölümle burun buruna geldiğini ancak yine de mesleğini çok sevdiğini söyledi. Motosiklet kullanmanın tehlikesine işaret eden Bekir Akça, "Çok zor bir mesleği icra ediyoruz. Ölüm tehlikesi atlattığımız anlar oldu. Motorun kayma ihtimali çok yüksek. O yüzden çok dikkatli olmak zorundayız. Motosikleti de iyi tanımak lazım. Dikkat ettiğiniz sürece bir problem yok" dedi.

16 yıldır oğlu Tahir Akça ile birlikte gösteri yaptıklarını kaydeden Bekir Akça, "Bu işin okulu yok. Okul burası. Oğlumun dışında yetiştireceğim elemana rastlamadım. Onunla birlikte 16 yıldır gösteri yapıyorum. Yurt dışında Azerbaycan, Almanya ve Kuveyt'te de gösteri yaptım. Son yıllarda artık ekonomik olarak çok zorlanmaya başladık. Böyle giderse 3-5 sene sonra mesleği bırakmak zorunda kalacağız" diye konuştu.


Tahir Akça da babasıyla birlikte gösteri yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirerek yaşadıkları ufak tefek kazaların kendilerini gösteri yapmaktan vazgeçiremediğini söyledi.

Öte yandan baba oğlun gösterilerini izleyenler adeta şok oluyor. Baba oğlu gösterinin son bölümünde ayrı motorlar üzerinde el ele tutuşarak yüzlerine açtıkları Türk Bayrağı görüntüsüyle büyük alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler