Trabzon'da küçük İstanbul

Ahşap evleri ve doğal güzelliğiyle tanınan Bölümlü beldesi, Of ilçesine bağlı bir köy iken 1969 yılında belde oldu. Son sayıma göre nüfusu 3 bin 218 olan, ancak çoğunluğu İstanbul'da yaşadığı için nüfusu yaz aylarında 15 bine yaklaşan Bölümlü'de vatandaşl

Trabzon'da küçük İstanbul

Ahşap evleri ve doğal güzelliğiyle tanınan Bölümlü beldesi, Of ilçesine bağlı bir köy iken 1969 yılında belde oldu. Son sayıma göre nüfusu 3 bin 218 olan, ancak çoğunluğu İstanbul'da yaşadığı için nüfusu yaz aylarında 15 bine yaklaşan Bölümlü'de vatandaşlar, mahallelere, İstanbul'daki semtlerin adlarının verilmesini istedi.

Bunun üzerine belediyenin aldığı kararla, Bölümlü beldesinde 8 mahalleye, Aksaray, Beylerbeyi, Emirgan, Fatih, Kartal, Mithatpaşa, Taksim ve Yıldız adı verildi. Sadece bir mahallenin adı Büyük Cami olarak kaldı.

Bölümlü Belediye Başkanı Faruk Öztürk, yaptığı açıklamada, mahalle adlarının tamamen halkın isteği doğrultusunda konulduğunu belirterek, ''Belde halkımızın yarıdan fazlası İstanbul'da çalışıyor. Ekmeklerini kazandıkları semtlerin isimlerini beldelerinde istemişler.

Bu nedenle belediye meclisinin aldığı kararla bazı yerlere İstanbul'un semtlerinin adı verilmiş'' diye konuştu.

Öztürk, beldenin ilçe olması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, ''Bölümlü artık Trabzon'un İstanbul'u olarak anılacak. Beldemizdeki mahallelere İstanbul'un ünlü semt ve ilçelerinin adlarını verdik. Bundan sonraki mahallemize Eminönü ya da Sarıyer adını vereceğiz'' dedi.

Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Sürem de küçük bir belediye olduklarını, kardeş olarak gördükleri İstanbul'daki ilçe belediyelerden zaman zaman yardım gördüklerini, en fazla yardımın ise hemşehrilerinin de görev yaptığı Beyoğlu ve Sarıyer belediyelerinden geldiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel