Trabzon'da keşan toplantısı

Kaymakam Özkan Demir başkanlığında Çarşıbaşı Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya, Esnaf Odası Başkanı Coşkun Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Şimşak, bazı kurum amirleri, muhtarlar ve keşan üretimi ile pazarlaması yapan esnaf katıldı. Demir, keşan d

Trabzon'da keşan toplantısı
Kaymakam Özkan Demir başkanlığında Çarşıbaşı Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya, Esnaf Odası Başkanı Coşkun Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Şimşak, bazı kurum amirleri, muhtarlar ve keşan üretimi ile pazarlaması yapan esnaf katıldı.

Demir, keşan dokumalarının geliştirilmesi ve yaşatılmasında önemli bir noktaya geldiklerini belirterek, ''Keşan dokumalarıyla ilgili olarak tam anlamıyla kırılma noktasına geldik diyebiliriz. Şu anda eşik noktasındayız. En büyük eksiğimiz bir araya gelememektir. Bu nedenle hem keşan üreticileri hem de bunun pazarlamasını yapan arkadaşlar sıkıntılar yaşıyorlar'' dedi.

Önlerinde keşan beziyle ilgili iki önemli sorun olduğunu ifade eden Demir, şöyle devam etti:
''Birincisi satış fiyatında istikrar olmaması. İkincisi ise ürün kalitesinde standart olmaması. Böyle olunca da kalite düşüyor. Üretici zarar görüyor. Böyle giderse sorunlar yumağı büyür ve keşan tekrar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Aklın yolu birdir. Bu sorunları çözmek gerekiyor. Bunun için de önce keşan üreticilerinin bir araya gelmesi gerekiyor. Şirketleşmek, kooperatifleşmek ya da dernekleşmek gerekiyor. Şu anda Çarşıbaşı'nda en uygun olanı dernekleşmektir. Coğrafi işareti aldık. Derneği de kurduk. Şimdi netice alma zamanıdır.''

Keşan dokumacılığında yaşanan sorunları aşmak üzere derneğe tam yetki verileceğini dile getiren Demir, ''Böylece keşan üretici ve pazarlamacıları kurumsal bir yapıya kavuşacaktır'' diye konuştu.

Bu arada, Geleneksel Çarşıbaşı Keşanını Geliştirme, Koruma ve Yaşatma Derneği'nin kurucu başkanlığına Abdullah Kul getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel