Trabzon'da karne heyecanı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında ilde 639 okulda 143 bin 807 öğrencinin karne aldığını bildirdi.Vali Kızılcık, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım

Trabzon'da karne heyecanı

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında ilde 639 okulda 143 bin 807 öğrencinin karne aldığını bildirdi.

Vali Kızılcık, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Öğrencilerin uzun bir dönem boyunca çalışarak tatil yapmayı hak ettiklerini belirten Vali Kızılcık, velilerin notları düşük gördükleri çocuklarını üzmeyerek, daha iyi olabilmeleri için destekte bulunmaları gerektiğini vurguladı.

Trabzon'daki öğrenci sayısının önemli boyutta olduğunu ve bunun gelecek için mutluluk verdiğini ifade eden Vali Kızılcık, şunları kaydetti:
 ''Eğitim öğretim döneminin ilk döneminde kentte 267 ana sınıfı ve 46 anaokulunda 11 bin 886, 480 ilköğretim okulunda 89 bin 757 ve 113 lisemizde 42 bin 644 öğrenci olmak üzere toplamda 639 okulumuzda 143 bin 807 öğrencimiz karne heyecanı yaşıyor. Bu Trabzon'un ve geleceğimizin ne kadar parlak olduğunun bir göstergesi. Öğrencilerimiz uzun bir dönem boyunca sabahın erken saatinde kalkıp bütün gün eğitim gördü. Biliyorum bazen sıkıldılar, bazen de yoruldular. Okula girerken yapmak isteyip de yapamadıkları şeyler vardı. Eminim 15 günlük süre boyunca bunları yapacaklar. Ayrıca notu istendiği gibi olmayan çocuklarımızı üzmeyelim. Velilerimiz böyle bir durumda 'benim nerede eksikliğim var' diye kendisini de değerlendirmeli.''

Konuşmasının ardından sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Kızılcık, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel