Trabzon'da kaldırım işgali

Of Zabıta Amiri İsmail Sarıalioğlu, yaptığı açıklamada, ilçede esnafın son günlerde yaya kaldırımlarında mallarını gelişigüzel teşhir etmesi üzerine harekete geçtiklerini belirtti. Zabıta ekiplerinin yaklaşık 15 gün boyunca esnafı ziyaret ederek yaya kald

Trabzon'da kaldırım işgali
Of Zabıta Amiri İsmail Sarıalioğlu, yaptığı açıklamada, ilçede esnafın son günlerde yaya kaldırımlarında mallarını gelişigüzel teşhir etmesi üzerine harekete geçtiklerini belirtti.

Zabıta ekiplerinin yaklaşık 15 gün boyunca esnafı ziyaret ederek yaya kaldırımı ihlali yapanları sözlü olarak uyardıklarını ifade eden Sarıalioğlu, ''Sözlü uyarıları önemsemeyen ve yaya kaldırımı işgaline devam eden esnafa bu hafta başından itibaren yasal işlem uygulanmaya başlandı. Bu çerçevede bugüne kadar 27 esnafa 125 YTL para cezası kesildi'' dedi.

Kanunların kendilerine verdiği ceza kesme yetkisini en son aşamada uygulayan bir anlayışla hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Sarıalioğlu, ''Fakat buna rağmen birçok esnafımız ne yazık ki yaya kaldırımı konusunda duyarsız kalarak bize yardımcı olmamaktadır.

Bu nedenle hafta başında başlattığımız ceza uygulaması bundan sonra da devam edecektir. Hiç kimsenin halkımızın yaya kaldırımlarını kullanmasını engellemeye hakkı yoktur.

Bundan dolayı esnaf arkadaşlarımızı kurallara uygun hareket etmeye davet ediyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler