Trabzon'da kadınlar için yeni proje

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve 81 ilin vali eşleri tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesinin ikinci aşaması olan ‘Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor’ projesinin değerlendiril

Trabzon'da kadınlar için yeni proje

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve 81 ilin vali eşleri tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesinin ikinci aşaması olan ‘Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor’ projesinin değerlendirilmesi ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitimin tanıtımı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla yapıldı.

Toplantıya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, yaptığı konuşmada, bakanlık olarak Koruyucu Aile Projesinde Türkiye genelinde çok başarılı olduklarını belirterek, “Yapılan kampanyalar sayesinde koruyucu aile olmak için talepte bulunanların sayısında büyük artış sağlandı. Bu gün yine burada gönül elçileri projemizin ikinci ayağı olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi isimli bir çalışmamızı görüyoruz. ‘Kadınlarımız İkinci Bir Şansı Hak Ediyor’ sloganıyla yürütülen projelerle kadınlarımızın sosyal hatta daha aktif olmaları sağlanmaktadır. Çalışma alanımız oldukça geniş. Toplumun her alanındaki bireyler bizi ilgilendiriyor” dedi.
Mesleki eğitim projeleriyle okula gitme sayısında da önemli oranda artış olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Trabzon’da kadınların okula gitme oranının yüzde 5 oranında arttığını belirterek, bu artışla okullaşma oranının yüzde 90’lara ulaştığını söyledi.

Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ise “Bugün burada tarihi ve anlamlı bir gün yaşıyoruz. Türk kadınının, Karadeniz kadınının eğitimi anlamında, iş sahibi olması anlamında tarihi bir toplantı yapıyoruz. Kadınımız tarihe baktığımızda çok önemli görevlerde bulunduğunu görüyoruz. Özellikle Milli Mücadele dönemine baktığımız zaman Türk kadınının orada izini görüyoruz. O dönemde yine başlatılan eğitim seferberlikleriyle Türk kadınının olması gereken konuma gelmesi için ciddi çalışmalar yapılmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu projesini Trabzon valiliği olarak yürekten sahiplendik. Biz de kadınlarımızın toplumsal hayata daha aktif olarak katılması için yoğun bir şekilde kurumlarımızla çalışıyoruz. Bu projelerle kadınlar toplumda hak ettiği yeri alacaktır. Bu tür çalışmalarda sivil toplum örgütlerimizin de desteğini bekliyoruz. Trabzon olarak Türkiye genelinde başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün eşi Rukiye Öz de yaptığı konuşmasında, “Trabzon olarak önemli çalışmalara imza attık. Projenin ilk aşamasında devletin koruması altındaki çocuklara yönelik gönüllü aile ve koruyucu aile çalışmalarında Trabzon bir ekip ruhu ile çalışarak örnek bir il oldu. Toplumun kalkınması için gönül elçileri projesi çocuklarımızın yanında kadınlar, yaşlılar ve engelliler gibi diğer gruplara yönelik çalışmaları da kapsamaktadır. Projenin yeni bir aşaması olan kadınlara yönelik mesleki eğitim çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Trabzon ilinde çalışma grubumuzu oluşturduk. Mevcut durumun tespitiyle birlikte çalışmalara başladık. Kurullarımızla bu alandaki çalışma esaslarını belirledik” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan’ın eşi Tuğba Tezcan’ın yönettiği tamamen ve tamamen ev hanımlarından oluşan müzik korosunun konseri, kolbastı ve horon gösterileriyle devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel