Trabzon'da iyi ve organik tarım uygulamaları

Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı Karadeniz Havzası Operasyonel Programı çerçevesinde finanse edilen “Tarım ve Çevre Korumasının Sürdürülebilir ve Ekolojik Açıdan Faydalanılması için Araştırmacıların Bilgilerinin Çiftçilerle Paylaşılması (ECO-AGRI) Projes

Trabzon'da iyi ve organik tarım uygulamaları

Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı Karadeniz Havzası Operasyonel Programı çerçevesinde finanse edilen “Tarım ve Çevre Korumasının Sürdürülebilir ve Ekolojik Açıdan Faydalanılması için Araştırmacıların Bilgilerinin Çiftçilerle Paylaşılması (ECO-AGRI) Projesi” kapsamında Trabzon’da gerçekleştirilen 2. Çiftçi Eğitimi çalışmalarına katılanlar iyi ve organik tarım yapılan bahçelerde incelemelerde bulunup, uzmanlardan bilgiler aldılar.

Beşikdüzü Ağaçlı köyünde Metin Kalay’a ait bahçe ile Trabzon içme suyunu temin edilen Galyan Barajı’nın bulunduğu ve organik tarım alanı ilan edilen vadide üreticilere Tarım Bakanlığı uzmanları ile bilim adamları tarafından konu ile ilgili bilgiler uygulamalı olarak aktarıldı.

Tarım Bakanlığı’nda Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Çankaya, bölgedeki gübre uygulamalarının toprak yapısı, verimlilik ve kalite üzerinde büyük etkisi bulunduğunu belirtirken, aynı bakanlıktan Ziraat Mühendisi Suzan Kol ise, üreticileri organik tarıma yönelmeye ve devletin bu konuda sunduğu imkanlardan da yararlanmaya davet etti.

Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Yıldız ise, “Geleneksel tarımda birim alandan yüksek verim almak ve hastalık ile zararlılardan kaynaklanan ürün kaybını en aza indirmek için kimyasal ilaç ve gübrenin kullanıldığına dikkat çekerek, organik tarımda ise kimyasal ilaç ve gübrenin kullanılmadığını, bunların yerine doğal mücadele ve bikrobiyolojik olarak isimlendirilen gübrenin tercih ediliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel