Trabzon'da İsrail kınandı

Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan ve çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Halkevleri üyesi grup, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Elif Aydın, İsrail'in siyonist

Trabzon'da İsrail kınandı

Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan ve çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Halkevleri üyesi grup, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Elif Aydın, İsrail'in siyonist ve emperyalist politikalarına karşı Filistin halkının yıllardır direndiğini belirterek Filistin halkının yanında olduklarını söyledi. İsrail'in Gazze'de katliam yaptığını ve şu ana kadar 270'in üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Aydın, “Bu saldırıda 271 kişi hayatını kaybetti, 700'den fazla da yaralı var. Ortadoğu'da yaşanan bu savaşın, işgalin ve katliamların gerçek sorumlusu ABD ise beslemesi İsrail'in gerçekleştirdiği bu vahşetin sorumlusu olarak saldırılara karşılık veren HAMAS'ı gösterdi. ABD emperyalizminden aldığı destekle Ortadoğu'nun şımarık çocuğu İsrail, saldırıların süreceğini açıklayarak yıllardan beri savaşın, ölümün, acının ve gözyaşının eksik olmadığı Ortadoğu'yu daha kanlı bir sürece doğru sürükleyeceğini ilan etti. Bizler, İsrail siyonizmine ve emperyalizmine karşı direnen Filistin halkının yanında olduğumuzu ve emperyalizmi Ortadoğu'dan kovana dek mücadele edeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu.

İsrail aleyhinde slogan atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel