Trabzon'da işadamları zirvesi

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliğinden (DKİB) yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 13-19 Ekimde 11'incisi kutlanacak olan Dış Ticaret Haftası etkinlikleri kapsamında, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in himayelerinde 16-19 Ekim tarihlerinde ''1. Trabzon İpekyol

Trabzon'da işadamları zirvesi
Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliğinden (DKİB) yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 13-19 Ekimde 11'incisi kutlanacak olan Dış Ticaret Haftası etkinlikleri kapsamında, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in himayelerinde 16-19 Ekim tarihlerinde ''1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi'' programı düzenleneceği belirtildi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasınca gerçekleştirilecek program kapsamında ipek yolu güzergahı ile komşu ve çevre ülke kapsamında bulunan 21 ülkeden devlet erkanı ve iş adamalarının Trabzon'a geleceği ifade edilen açıklamada, programla eş zamanlı olarak Trabzon Dünya Ticaret Merkezinde Forza Fuarcılık A.Ş tarafından ''Karadeniz Tarım ve Gıda Fuarı'' da düzenleneceği, Trabzon'a gelecek iş adamlarının bu fuarı ziyaret ederek firmalarla görüşme imkanı bulacakları kaydedildi.

Açıklamada, alım heyeti programı kapsamında DKİB tarafından yapılacak organizasyon çerçevesinde 21 ülkeden gelecek iş adamları heyeti ile bölgedeki firmalar arasında gıda, gıda makineleri ve inşaat mamulleri sektörlerinde ikili görüşme yapma imkanı sağlanacağı belirtilerek, ihracatın artırılması, ihraç ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve mevcut pazarlardaki payın korunması açısından büyük önem taşıyan bu programın, Doğu Karadeniz ve Trabzon ihracatının artırılmasına büyük katkısı olacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler