Trabzon'da intihar oranları arttı

Emniyet ve jandarma bültenlerinden derlediği bilgilere göre, Trabzon ve ilçelerinde bu yılın geride kalan 9 aylık döneminde, 6'sı erkek 8 kişi intihar ederek yaşamına son verdi, 163 kişi de intihara teşebbüs etti. İntihara teşebbüs edenlerin yaklaşık yüzd

Trabzon'da intihar oranları arttı

Emniyet ve jandarma bültenlerinden derlediği bilgilere göre, Trabzon ve ilçelerinde bu yılın geride kalan 9 aylık döneminde, 6'sı erkek 8 kişi intihar ederek yaşamına son verdi, 163 kişi de intihara teşebbüs etti.

İntihara teşebbüs edenlerin yaklaşık yüzde 80'ini, 16-20 yaş aralığındaki kızlar oluştururken, intihar yöntemi olarak da çoğunlukla ilaç alma yolu seçildi. İntihar girişimi vakalarının ise daha çok haziran ve temmuz aylarında yoğunlaştığı görüldü.

İntihar olaylarının bu aylarda yoğunlaşmasının nedenleri arasında, eğitim sezonunun bu aylarda bitmesi ve bu nedenle başarısız olan öğrencilerin bunalıma girmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Özel İmperial Hastanesi Başhekimi Psikolog Dr. İrfan Coşkun, gençlerin en hassas dönemlerinin 14-19 yaş arası olduğunu belirterek, ''Bu dönem içerisinde ailelerin çocuklarına çok dikkatli davranmaları gerekmektedir. Bu dönemde aile baskısından bunalan, dersleri kötü giden, özellikle erkek arkadaşlarıyla sorun yaşayan gençler, kendilerine göre çıkış yolu bulamadıkları için böyle bir şey deniyorlar'' diye konuştu.

Coşkun, bu tür davranış nedenleri arasında ilgi çekme amacının da bulunduğunu ancak bunun çok tehlikeli olduğunu ifade eden, gençlerin bu tür sorunlarını aileleriyle konuşarak çözebileceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel