Trabzon'da İmece usulü düğün

Trabzon'un Araklı ilçesinde çobanlık yaparak geçimini sağlayan İsmet Mutaf, çocukluk aşkı Aliye Mutaf'ı geçen hafta kaçırarak dünya evine girdi. Ancak genç çift, maddi durumlarının iyi olmadığı için yıllarca hayalini kurduğu gelin ve damatlıklarını giyip

Trabzon'da İmece usulü düğün
Trabzon'un Araklı ilçesinde çobanlık yaparak geçimini sağlayan İsmet Mutaf, çocukluk aşkı Aliye Mutaf'ı geçen hafta kaçırarak dünya evine girdi. Ancak genç çift, maddi durumlarının iyi olmadığı için yıllarca hayalini kurduğu gelin ve damatlıklarını giyip düğünlerini yapamadı. Mutaf çiftinin bu duruma çok üzüldüğünü duyan köylüler, kendi aralarında bir toplantı yaparak yardımda bulunacaklarını ve yeni evli çifte sürpriz bir düğün yapma kararı aldı.
 
GELİN VE DAMATLIKLAR ALINDI
 
Köylüler, Mutaf çiftine sürpriz düğün kararını bildirerek arife günü yapacakları yayla şenliğinde düğün yapma kararı aldı. Köylüler gelin ve damatlık da alıp beraberce Araklı'nın 65 kilometre uzağında bulunan Balengis yaylasına gitti, burada geleneksel olarak düzenlenen 7. Balengis Yayla Şenliği'ne katılanlarla görkemli bir düğün yaptı.
 
Gelin ve damatlıklarını giyerek çocukluk hayallerine kavuşan Aliye ve İsmail, yaylacılarla birlikte saatlerce horon oynadı, halay çekti. Düğüne, Karadenizli yerel sanatçılar da renk katarken, sanatçılardan Ceyhun Şişmanoğlu'nun sunumuyla gençler için takı töreni de düzenlendi.
 
GÜZEL BİR SÜRPRİZDİ
 
Maddi durumunun iyi olmadığı için çobanlık yaparak hayatını kazandığını ifade eden İsmet Mutaf,"Bir hafta önce çocukluk aşkımı kaçırarak evlendim. Maddi durumum olmadığı için düğün yapamadım. Bu yüzden çok üzgün olduğumu köy muhtarına anlattım. Köy muhtarımız bize çok güzel bir sürpriz yaptı. Yayla şenliğinde eşime ve bana telli duvaklı bir düğün yaptı. Hayallerime kavuştum. Kendilerine teşekkürlerimi sunarım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel