Trabzon'da ilk kent müzesi kuruluyor

Trabzon Kent Müzesi Projesi için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında protokol imzalandı. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, çalışmanın Trabzon ve bölgedeki tarihi eser niteliğinde olan eserlerin sergilen

Trabzon'da ilk kent müzesi kuruluyor
Trabzon Kent Müzesi Projesi için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında protokol imzalandı.
 
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, çalışmanın Trabzon ve bölgedeki tarihi eser niteliğinde olan eserlerin sergilenmesi ve müze şeklinde halka sunulması üzerine bir proje olduğunu söyledi. 
 
TTSO'nun elinde yaklaşık 150 parça eser bulunduğunu belirten Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:
 
"Bu eserler arasında 500 yıllık eserler de var. Bunların, müze statüsünde hazırlanacak bir sergi salonunda halka sunulmasını sağlayacağız. Bu konuda ilgili Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansımız bize destek verdi ve kent müzesi ile ilgili protokolü imzaladık.
 
Ajansımızın başta genel sekreteri olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Şehir, bölge ve ülke adına güzel, önemli bir protokol ortaya çıkaracağız."
 
-Trabzon'un ilk kent müzesi olacak-
 
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise proje ile Trabzon'un ilk kent müzesini kazanmış olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Bölgemize gelen iş adamlarının direkt muhatap oldukları kurum Ticaret ve Sanayi Odası. Gelip orada bir kent ve ticaret kültürünü görmeleri çok önemli. Trabzon, 4 bin yıllık kültürü olan bir şehir. Bu değerleri yansıtan eserlerin tek elden bir yerde sergilenmesi önemlidir. İnşallah bölgemizin çok önemli bir tarihi eseri olan ticaret tanrısı Hermes'in de imitasyonunu da aynı mekana koyacaklar. O da bölgemiz için çok değerli bir eser. Bunların sergilenmesi özellikle batılı ülkeler nezdinde çok önemli değerlerdir. Bu tür sergilemeler özellikle bölgemiz için müthiş bir kazanım. Bölgemiz de hem turizm hem de ticaret anlamında yeni bir destinasyon değeri kazanmış oluyor."
 
Proje kapsamında, bölge için çok önemli ve kültürel değerlere sahip Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait 16. ve 18. yüzyıl döneminden kalan, büyük çoğunluğu Kur'an-ı Kerim, fıkıh kitapları, icazetname, risaleler gibi çeşitli kitaplardan oluşan el yazmaları, hat levhaları yanında madeni, gümüş ve işlemeli eserler Trabzon Kent Müzesi'nde sergilenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler