Trabzon'da fındık rekoltesi yeniden belirlendi

Trabzon İli Fındık Rekolte Tahmin Komisyonu, il genelinde yüzde 7,65 oranında ürün kaybı meydana geldiği ortak görüşünü benimseyerek rekolteyi 45 bin 851,87 ton olarak revize etti. Trabzon'un 2013 yılı fındık rekoltesini 14 Haziran'da 49 bin 650,51 ton ol

Trabzon'da fındık rekoltesi yeniden belirlendi
Trabzon İli Fındık Rekolte Tahmin Komisyonu, il genelinde yüzde 7,65 oranında ürün kaybı meydana geldiği ortak görüşünü benimseyerek rekolteyi 45 bin 851,87 ton olarak revize etti.
 
Trabzon'un 2013 yılı fındık rekoltesini 14 Haziran'da 49 bin 650,51 ton olarak tahmin eden Trabzon İli Fındık Rekolte Tahmin Komisyonu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 20 Ağustos tarihli yazısına istinaden yeniden toplandı.
 
Fındığın iç bağlama döneminde yetersiz yağış nedeniyle sahil ve orta kuşağın önemli bölümünde yanma, buna bağlı randıman kaybı ve dökülme gibi nedenlerle bir miktar verim kaybı meydana geldiği, yapılan saha çalışmaları sonucu belirlendi.
 
Komisyon, bu nedenlere bağlı olarak il genelinde yüzde 7,65 oranında ürün kaybı meydana geldiği ortak görüşünü benimseyerek rekolteyi 45 bin 851,87 ton olarak revize etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel