Trabzon'da faili meçhul olaylar!

Trabzon il merkezinde 1990 yılından bugüne kadar yaklaşık 6 bin 100 olay halen faili meçhul olarak kayıtlarda bulunurken, faili meçhul olayların büyük çoğunluğunu hırsızlık suçları oluşturuyor.Edinilen bilgiye göre, il merkezinde meydana gelen başta hırsı

Trabzon'da faili meçhul olaylar!

Trabzon il merkezinde 1990 yılından bugüne kadar yaklaşık 6 bin 100 olay halen faili meçhul olarak kayıtlarda bulunurken, faili meçhul olayların büyük çoğunluğunu hırsızlık suçları oluşturuyor.

Edinilen bilgiye göre, il merkezinde meydana gelen başta hırsızlık olmak üzere adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, gasp, yağma, mala zarar verme ve evrakta sahtecilik gibi suçlardan halen emniyet ve jandarma birimleri tarafından 1990 yılından beri aranmaya devam eden faili meçhul şüpheli şahıs ve şahısların gerçekleştirdiği olay sayısı 6 bin 100 olarak gerçekleşti. Bu faili meçhul olaylar içinde başta 2002 yılında gerçekleşen Oyakbank soygunu ve güvenlik görevlisinin öldürülmesi olayı ilk sırayı alırken, faili meçhul toplam 5 cinayet olayı hala aydınlatılamadı.

Öte yandan Türk Ceza Kanunu'nda yer alan zamanaşımı sürelerine tabi olan söz konusu evraklar, şüpheli yada şüphelisi bulunamadığı takdirde zamanaşımına uğradığından takipsizlik kararı verilerek işlemden kaldırılacak. Şayet bu süreç içerisinde zamanaşımı dolmadan failleri tespit edilen şüpheliler hakkında dava açılabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel