Trabzon'da emlak fiyatları düştü

Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başmanı Ayhan Taflan, küresel kriz sebebiyle konut fiyatlarının düştüğünü belirterek ellerinde nakit parası bulunanlar için şu anda konut almanın en akıllıca iş olduğunu söyledi. Küresel kriz sebebiyle piyasalarda yaşanan d

Trabzon'da emlak fiyatları düştü

Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başmanı Ayhan Taflan, küresel kriz sebebiyle konut fiyatlarının düştüğünü belirterek ellerinde nakit parası bulunanlar için şu anda konut almanın en akıllıca iş olduğunu söyledi.

Küresel kriz sebebiyle piyasalarda yaşanan dalgalanmaların emlak piyasasına etkilerini değerlendiren Ayhan Taflan, kriz öncesinde konut kredisi faiz oranlarının düşük olması sebebiyle yoğun bir talep yaşandığını ve bu durumun konut fiyatlarını artırdığını kaydetti.

Küresel krizin sebep olduğu dalgalanma dolayısıyla konut fiyatlarında düşüşler yaşandığını dile getiren Taflan, buna rağmen alıcıların bekle-gör stratejisi uyguladığını ifade etti.

Piyasalardaki gelişmelerin alıcıların lehine bir durum ortaya çıkardığını savunan Taflan, “Ellerinde nakit parası olanlar için gayrimenkul almak şu an cazip hale gelmiştir. Çünkü gayrimenkul sahipleri ve inşaat firmaları fiyatları aşağıya çekmiştir. Piyasalar açıldığında konut fiyatlarının yeniden yükselebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bütün bunları dikkate aldığımızda nakit parası olanlar için şu dönem konut almak çok akıllıca bir iştir. Çünkü konut almak isteyen kişiler istediği gibi pazarlık marjını değerlendirme şansına sahiptir. Emlak fiyatları düşük ve talep de az iken imkanı olanlar bu fırsatı değerlendirmelidirler” dedi.

Emlak danışmanlığı konusuna da değinen Ayhan Taflan, emlakçılığın ciddi ve uzmanlık isteyen bir meslek dalı olduğunu vurguladı. Emlak danışmanlığı kurslarında teorik ve uygulamalı olarak uzman öğreticiler tarafından ders verildiğini belirten Taflan, AB uyum sürecinde emlak danışmalığı sektöründe de kalitenin artırılmasına yönelik düzenlemeler yapılacağına dikkat çekerek bu kurslara katılanların avantajlı duruma geleceklerini kaydetti.

Gelir Vergisi taslağında yapılan düzenlemelerin de konut almak isteyenlerin lehine olduğunu ifade eden Taflan, “Gelir Vergisi taslağında yapılan düzenleme ile gayrimenkul alım satımlarında ödenen yüzde 3'lük tapu harcının yüzde bire indirilmesi düşünülüyor. Böylece 100 bin YTL'ye konut alan kişi 3 bin YTL yerine bin YTL alım-satım harcı ödeyecek. Böylece harçlardaki indirim gayrimenkul almak isteyenlerin maddi yükünü hafifletecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel