Trabzon'da elma bereketi

Meyve ihtiyacının büyük kısmını dışarıdan karşılayan Trabzon ilinde bu yıl bol miktarda elma yetişmesi tüketicinin yüzünü güldürdü. Kentin meyve ve sebze ihtiyacının karşılandığı Trabzon Belediyesi Sebze ve Meyve Hali'nde Isparta, Erzincan ve Amasya gibi

Trabzon'da elma bereketi

Meyve ihtiyacının büyük kısmını dışarıdan karşılayan Trabzon ilinde bu yıl bol miktarda elma yetişmesi tüketicinin yüzünü güldürdü. Kentin meyve ve sebze ihtiyacının karşılandığı Trabzon Belediyesi Sebze ve Meyve Hali'nde Isparta, Erzincan ve Amasya gibi illerden getirilen elmaların yanı sıra Trabzon ve çevre illerde yetişen elmaların da eklenmesiyle adeta elma bolluğu yaşanıyor. Toptan ve perakende meyve satıcıları, son 10 yılın en bereketli elma sezonunun yaşandığını belirterek bunda Trabzon'da elma rekoltesinin önceki yılların aksine yüksek olmasının etkili olduğunu ifade etti.

Öte yandan elma miktarının bol olması, perakende satış fiyatlarının 0,75 kuruşa kadar düşmesini sağlayarak üreticinin yüzünü güldürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel