Trabzon'da Dünya Barış günü

"1 Eylül Dünya Barış Günü" dolayısıyla Meydan semtindeki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen ve çeşitli siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarından oluşan Trabzon Dayanışma Platformu üyeleri, "Savaşa geçit vermeyeceğiz" yazılı pankart açtı.Savaş karşıt

Trabzon'da Dünya Barış günü

"1 Eylül Dünya Barış Günü" dolayısıyla Meydan semtindeki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen ve çeşitli siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarından oluşan Trabzon Dayanışma Platformu üyeleri, "Savaşa geçit vermeyeceğiz" yazılı pankart açtı.

Savaş karşıtı sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan Muhammet İkinci, insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından olan 2. Dünya Savaşı'nın 1 Eylül 1939'da başladığını belirterek, aradan geçen 74 yılda 50 milyondan fazla kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de sakat kaldığını ifade etti.

İkinci, söz konusu savaşın bugüne kadar kimyasal silahların kullanıldığı tek savaş olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, "Barışın anlamını, değerini ve insanlık için taşıdığı önemi en iyi bilenler, savaşların acımasızlığını yaşayanlardır" dedi.

Savaşa karşı olduklarını söyleyen İkinci, sözlerini "Yaşasın Barış" ifadesiyle tamamladı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler