Trabzon'da deprem!

Trabzon’da deprem.Kandilli’den alınan  verilerine göre 28.6.2014 tarihinde saat 18 ve 18.27 de Trabzon Merkez ve Pelitli yörelerinde, denizde, büyüklükleri 2.5-1.9 arasında değişen iki mikro deprem (haritadaki yıldızlar) meydana geldi. Yerin 15 ve 24km de

Trabzon'da deprem!

Trabzon’da deprem.

Kandilli’den alınan  verilerine göre 28.6.2014 tarihinde saat 18 ve 18.27 de Trabzon Merkez ve Pelitli yörelerinde, denizde, büyüklükleri 2.5-1.9 arasında değişen iki mikro deprem (haritadaki yıldızlar) meydana geldi. Yerin 15 ve 24km derinliklerinde gerçekleşen depremler küçük olması nedeniyle halk tarafından hissedilmedi.

Haber61 yazarı ve KTÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Osman BEKTAŞ konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Depremin büyüklüğü  kırılan yüzeyin büyüklüğünü ve dolayısıyla ortaya çıkan enerjinin düzeyini belirten bir ölçüdür. Örneğin M=2,0 büyüklüğünde bir deprem, yeryüzünün derinliklerinde yaklaşık bir futbol sahası büyüklüğünde bir kırığın meydana geldiğini gösterir. Büyüklük bir birim artarsa, yani 3,0 büyüklüğünde bir deprem oluşmuş ise, yaklaşık 10 futbol sahasına eşit bir alanın kırılmış olduğu anlaşılır.

Trabzon ve çevresinde son bir yılda yaşanan mikro depremler (haritadaki noktalar) Karadeniz de deprem üretebilecek aktif fayların var olduğunun kanıtlarıdır.”

HARİTALARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler