Trabzon'da deniz feneri broşürü

Almanya'da bulunan Deniz Feneri Derneği hakkında mahkeme tarafından verilen cezalardan sonra Türkiye'de bulunan Deniz Feneri Derneği Almanya'da bulunan dernekle bir ilişkilerinin olmadığını hazırladıkları broşürleri halka dağıtarak anlatmaya çalışıyorlar.

Trabzon'da deniz feneri broşürü
Almanya'da bulunan Deniz Feneri Derneği hakkında mahkeme tarafından verilen cezalardan sonra Türkiye'de bulunan Deniz Feneri Derneği Almanya'da bulunan dernekle bir ilişkilerinin olmadığını hazırladıkları broşürleri halka dağıtarak anlatmaya çalışıyorlar.

Trabzon'daki Deniz Feneri Derneği gönüllüleri bastırdıkları 150 bin adet broşürü halka dağıttılar. Deniz Feneri'nin Trabzon'da yaptığı yardım miktarlarıyla ilgili sayısal bilgilere de yer verilen broşürde Almanya'daki dernek ile Türkiye'deki dernek arasında bir bağlantı bulunmadığına vurgu yapılıyor.

Deniz Feneri Derneği Trabzon Gönüllüsü Yaşar Bayram Trabzon halkını bilgilendirmek için hazırladıkları 150 bin broşürü halka dağıttıklarını Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği hakkında halkın kafasını karıştırmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını kaydetti.
Deniz Feneri'nin Trabzon'da son 4 yıl içerisinde 1 trilyon 772 milyar 981 bin liralık yardım dağıttığını ve bu yıl 5 bin ihtiyaçlı fakirin giydirildiğini ifade ederek, “1998 yılından buyana önceden belirlenmiş 200 aileye gıda yardımında bulunuyoruz. Bu aileler yılda bir kez değiştiriliyor. Bugün kadar 502 aileye nakit 515 milyar lira, 2 bin 520 aileye 560 milyar liralık gıda, 1328 aileye 77 milyar liralık eşya, 255 aileye 13 milyar 826 milyon liralık temizlik malzemesi, 3 bin 506 aileye 65 milyar 516 milyar liralık eğitim, 20 kişiye 200 milyar liralık akülü araba, 204 aileye 17 milyar liralık et ve et ürünü yardımında bulunduk. Yaptığımız yardımların miktarı 2 trilyon liraya yakın bir meblağ. Trabzon'a bu zamana kadar bu kadar yardımı yapan ikinci bir kuruluş yok. Böylesi bir kuruluşu Almanya'da yaşanan bir olumsuzluktan ötürü bizimle ilgisi olmadığı halde hedef tahtasına koymak ahlaki bir yaklaşım değildir. Derneğimize yardım amacıyla bağışta bulunan Trabzon'daki 2 bin 808 yardımsever yardımların nereye gittiğini istediği zaman derneğe bir telefonla müracaat edip yardımların ihtiyaç sahiplerine teslim edildiği organizasyonlara katılabilirler” dedi.

Türkiye'de kurulan Deniz Feneri Derneği'nin Almanya'daki dernekle bir ilgisinin olmadığını dile getiren Bayram, “Deniz Feneri Türkiye'de kurulu bir dernektir ve Almanya'da görülmekte olan dava ile isim benzerliği dışında hiçbir ilgisi olmadığı halde, Almanya'da şube ve temsilciliği yoktur. Deniz Feneri'nin tüm faaliyetleri ilgili bakanlık birimlerince her yıl sürekli denetlenmektedir. Ayrıca uluslar arası bağımsız denetim kuruluşlarınca da denetlenmektedir. Deniz Feneri bünyesinde şeffaf bir yapıda, tamamen kayıtlı çalışmakta, yalnızca kendisine emanet edilen iyilikleri yerine ulaştırmaktadır” ifadelerine yer verdi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler