Trabzon'da Balıkçılık Projesi

Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” çerçevesinde Trabzon Ticaret Borsası (TTB)  nın balıkçılık alanında uygulayacağı projede geri sayım başladı.  “Önce Gençlerin Sonra Balıkların K

Trabzon'da Balıkçılık Projesi

Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” çerçevesinde Trabzon Ticaret Borsası (TTB)  nın balıkçılık alanında uygulayacağı projede geri sayım başladı.

 

“Önce Gençlerin Sonra Balıkların Kültürü Artsın” adı altında uygulamaya konulan bir yıllık proje kapsamında, yüksek öğretimde balıkçılık sektörüne yönelik bölümlerden mezun olanlar ile son sınıfta bulunan 40 gencin teorik ve uygulamalı eğitimlerle nitelikli hale getirilmesi hedefleniyor.

 

TTB’nin, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile ortaklık yaparak uygulamaya koyduğu projeye Yomra Su Ürünleri Kooperatifi ile Trabzon İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği’de destek veriyor.

 

Projede eğitim alacak 40 kursiyer belirlendi ve ilk toplantısını yaptı.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya gelen  kursiyerlere Proje Koordinatörü Şükrü Erüz tarafından projeyle ilgili bilgiler verildi. 14 Şubat 2011 Pazartesi günü başlayacak kurslar hafta içi her gün 13.00-17.30 saatleri arasında yapılacak. Kursiyerlere, TTB Sabit Sabır Eğitim ve Kültür Salonu’nda  teorik eğitimin yanı sıra Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ,Yomra İç Su Ürünleri Üreticileri Birliği Koop. ve Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nde  de uygulamalı eğitimler verilecek.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel