Trabzon'da balık satışı üzüyor

Yeni av sezonunun başlamasının üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen balık avının istenilen düzeyde olmaması balık fiyatlarına da yansıyor.Trabzon’un Moloz mevkiindeki balık halinde balıkçılık yapan esnaflar, 1 Eylül'de açılan balık sezonu ardından umdukları

Trabzon'da balık satışı üzüyor

Yeni av sezonunun başlamasının üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen balık avının istenilen düzeyde olmaması balık fiyatlarına da yansıyor.

Trabzon’un Moloz mevkiindeki balık halinde balıkçılık yapan esnaflar, 1 Eylül'de açılan balık sezonu ardından umduklarını bulamadı. Balık halinde esnaflık yapan Hakan Gürsoy, denizin çok sıcak olması nedeniyle balığın az olduğunu söyledi. Bu sezon palamutun az olduğu için geçen sezondan kalan şoklanmış palamutların piyasaya sürüldüğünü belirten Gürsoy, “Balıklar bu sezon çok az. Bu durumdan balıkçılar ve müşteriler memnun değil. Balıklar çok az ve sadece istavrit çıkıyor” dedi.

Trabzon’da balık halinde satışa sunulan balık fiyatları ise şöyle:
“Mezgit 5-10 TL, İstavrit 3.5-7.5 TL, Palamut 10-12.5 TL (şoklanmış 5-7.5 TL), Sargan 10-15 TL,Torik (Büyük Palamut) 50 TL, Kırlangıç 75 TL, Çinekop 15 TL, Barbun 15-20 TL, Hamsi'nin kilosu 10 TL, Kalkan 80 TL.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel