Trabzon'da arıcılığa destek artıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne 10. çağrı döneminde Arıcılık projesi sunan proje sahipleri Ekrem Üçüncü, İsmail Şar ve Gönül Akkuş ile TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü arasında sözleşme imzalandı.Sözleşme i

Trabzon'da arıcılığa destek artıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü'ne 10. çağrı döneminde Arıcılık projesi sunan proje sahipleri Ekrem Üçüncü, İsmail Şar ve Gönül Akkuş ile TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü arasında sözleşme imzalandı.

Sözleşme imzalama töreni ile ilgili konuşan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, “Bugün sözleşme imzalanan bu 3 Arıcılık projesinin öncelikli olarak proje sahiplerine ve Trabzon’a hayırlı olmasını diliyorum, bu projeler ilimizde bu alanda faaliyet gösteren diğer arıcılar için güzel bir örnek teşkil edecek, proje yapmaya teşvik edecektir” dedi.

Bozali, “Bugün imzalanan sözleşmelerin hayata geçmesi ile birlikte 31.12.2013 tarihine kadar hibe ödemelerinin faydalanıcılarımızın hesabına aktarılacağını belirterek bu sözleşmeler kapsamında faydalanıcılarımıza toplamda 380 adet kovan ve 1 adet karavan 6 kişilik yemek masası, buzdolabı,mutfak,fırın,duş ve gardırop ekipmanları ile birlikte destek verilecektir. Arıcılara da bir müjde vermek istiyorum. Şu anda içerisinde olduğumuz 11. Proje çağrı ilanı da dahil olmak üzere Arıcılık projelerinde güneş enerjisi sistemleri de desteklenen makine-ekipman içerisine girmiştir. TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü olarak her proje çağrı döneminde hedeflerimizi ve beklentilerimizi yükseltiyoruz, proje şartlarını karşılayan potansiyel başvuru sahiplerinden yeni projeler bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü olarak Trabzon’da yatırımların bundan sonra daha da artarak devam etmesini umduklarını belirten Bozali, “Projelerle Trabzon’a Avrupa Birliği standartlarında İşletmelerin kazandırılacağını, İstihdamın arttırılacağını, kırsal alandaki göçün azalacağını, ekonomiye katma değer kazandıracağını belirterek 31.10.2013 tarihinde sona erecek 11. Proje çağrı dönemi içerisinde tüm yatırımcıları proje yapmaya çağırarak bu hibelerden yararlanmaya davet etti” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler