Trabzon'da acı yüklü bir gün!

Hayatını kaybeden dağcılardan Hüsniye Sarıbıyık Kahramanmaraş'a, Hasan Ali İsaoğlu ise Trabzon'un Arsin ilçesine gönderildi. Hayatını kaybeden Davut Akdeniz, Burçak Sevim, Erhan Terzi, Özlem Timuroğlu, Deniz Eroğlu, Gül Piyale, Yasemin Aktaş ve Hüseyin Ka

Trabzon'da acı yüklü bir gün!

Hayatını kaybeden dağcılardan Hüsniye Sarıbıyık Kahramanmaraş'a, Hasan Ali İsaoğlu ise Trabzon'un Arsin ilçesine gönderildi. Hayatını kaybeden Davut Akdeniz, Burçak Sevim, Erhan Terzi, Özlem Timuroğlu, Deniz Eroğlu, Gül Piyale, Yasemin Aktaş ve Hüseyin Karaosmanoğlu'nun cenazeleri tören için bugün saat 10.00'da Trabzon Valiliği'ne getirildi. Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törene Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamza Çebi, CHP il başkanı Necip Yıldız, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, hayatını kaybeden dağcıların yakınları, TEDAK üyeleri, dağcılar ve Trabzonlular katıldı.

Törende konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Özak, olaya kısa zamanda müdahale edildiğini belirterek "Çok büyük bir olay. Anında müdahale ettik. Kimler etti. Silahlı kuvvetlerimiz, sivil savunma ekiplerimiz, iki helikopterimiz. Tek tesellimiz 5 kişinin olayı yara almadan, 2 kişinin de yaralı olarak kurtarılması. Acımız büyük. Üzgünüz. Bütün ailelere başsağlığı diliyorum" dedi.

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise, yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Bugün Trabzon'un ve Trabzonlunun yüreğine ateş düştü" diye konuştu. Bu acıyı bütün Türkiye'nin paylaştığını anlatan Başesgioğlu, "TBMM ve hükümetimiz acınızı içtenlikle paylaşıyor. Kaybetmiş olduğumuz bu 10 değerli evladımıza Allah'dan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Ölüm ani, çabuk, hazırlıksız. Bunu kabullenmek zor. Onun için ailelerin feryadını çok iyi biliyoruz. Onların acılarını paylaşmak için buradayız."

Başesgioğlu, değerli insanları kaybetmekten büyük üzüntü duyduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Onlar doğayla barışık, yeni yerleri keşfetmek için özgürlüğün sınırlarını zorlayan çok cesur insanlardı. Başımız sağolsun, mekanları cennet olsun."

Trabzon Valisi Nuri Okutan da, yaptığı konuşmada, çığda hayatını kaybeden Erhan Terzi'nin de Gümüşhane'deki gezilerine kendisini davet ettiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Beni de gezilerine davet etmişti. Katılmayı düşünüyordum. Bende onlarla birlikte gidecektim ama Başbakanımızın bölgemizi ziyaret programı nedeniyle gidemedim."

Konuşmaların ardından Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut, hayatını kaybeden dağcılar için dua etti. Törende, hayatlarını kaybeden dağcıların yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Hayatını kaybeden Erhan Terzi'nin 1,5 yaşındaki kızı Ilgın Terzi de, tören boyunca bir yakınının kucağında uyudu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel