Trabzon'a yeni hastane: İLK VE TEK

Trabzon’da sağlık alanındaki yatırımlar hakkında bilgi veren Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzm Dr. Kemal Süleyman, bunlardan bazılarının proje aşamasında olduğunu söyledi.Yatırımlar arasında yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesinin de bulunduğunu belirten Sül

Trabzon'a yeni hastane: İLK VE TEK

Trabzon’da sağlık alanındaki yatırımlar hakkında bilgi veren Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzm Dr. Kemal Süleyman, bunlardan bazılarının proje aşamasında olduğunu söyledi.

Yatırımlar arasında yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesinin de bulunduğunu belirten Süleyman, bunun için yer tahsisinin bile yapıldığını söyledi. Konuyla ilgili olarak Arsin ilçesinde 150 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi’nin ihalesi yapılacağını kaydeden Müdür Kemal Süleyman, “Bu hastaneyle ilgili Arsin ilçesinde 25 bin metrekare alanda yer tahsisi yapıldı. Hastane Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından ihale edilmek üzere bekletiliyor” dedi.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde 2012 yılında başlayan inşaatın bu yıl sonu itibariyle tamamlanacağını belirten Müdür Süleyman, “2012 yılında başlayan inşaatın toplam kapalı alanı 18 bin metrekare olup 100 nitelikli yataklı olması planlanmaktadır. 2013 yılı sonu itibarı ile bitirmesi beklenmektedir” diye konuştu.

İÇİNDE AMELİYATHANESİ OLACAK OLAN MODERN AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

Yenimahalle’de eski Tekel Binası yerine yapımı süren Ağız Diş Sağlığı Merkezi inşaatının 2014 yılı içinde biterek hizmete girmesinin planlandığını belirten Müdür Yılmaz, burasının içinde ameliyathanesi olan modern bir merkez olacağını söyledi. Müdür Süleyman, “2011 yılında inşaatına başlanan ve 2014 yılı ilk çeyreğinde bitirilmesi planlanan hastane 61 üniteli ve içerisinde ameliyathanesi de olan ve bölgenin ihtiyaçlarını da karşılayacak kapasitede modern bir tesis olarak hizmete açılması planlanmaktadır” şeklinde konuştu.

650 YATAKLI FATİH DEVLET HASTANESİ

Mevcut Fatih Devlet Hastanesi’nin yıkılarak yerine ağırlıklı olarak kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağını ifade eden Müdür Süleyman, “Mevcut Fatih Devlet Hastanesi yıkılarak yerine ağırlıklı olarak kadın doğum ve çocuk olmak üzere genel bir hastane planlanmakta olup, bu süreçte Fatih Devlet hastanesi mevcut Numune Hastanesine taşınacak” ifadelerini kullandı.

Of ilçesinde 100 yataklı devlet hastanesinin proje ve arsa çalışmaları son aşamada olduğunu belirten Süleyman, ayrıca Araklı Kalecik Geriatri ve Palyatif Bakım Merkezi’nin proje çalışması sürdüğünü hatırlattı. Dr. Kemal Süleyman “170 bin metrekare alan üzerinde projelendirilmesi düşünülen merkezde ileri yaşta hastalar ile kanser gibi son dönem hastaların sağlık hizmetlerinin yanı sıra aileleri ile birlikte kalabilme imkanlarının da sağlanabildiği ve ülkemizde ilk olacak son derece önemli bir sorunu çözecek. Bu merkezle ilgili yer tahsisi yapılmış olup, proje çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel