Trabzon'a yatırım adası!

Trabzon’un Arsin ilçesinde kurulmakta olan yatırım adası ve endüstri bölgesi uluslararası yüzü ile Türkiye'ye kazandıracak.Arsin Sevdalıları Derneği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret ederek, Yatırım Adası

Trabzon'a yatırım adası!

Trabzon’un Arsin ilçesinde kurulmakta olan yatırım adası ve endüstri bölgesi uluslararası yüzü ile Türkiye'ye kazandıracak.

Arsin Sevdalıları Derneği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret ederek, Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi projesini geliştirmesinden ötürü plaket takdim etti. Arsinspor Forması armağan ettiler.

M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi'nin bölgeye büyük bir avantaj sağlayacağını söyledi. Projenin bölgenin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra uluslararası yüzünün daha önemli olduğunu ve Türkiye'yi Karadeniz havzası, Kafkaslar ve Türk Cumhuriyetleri ve Rusya ile ticarette öne çıkaracağını ifade etti.

Dernek Başkanı Mustafa Sağır, Başkan Yardımcısı Armağan Yavuz ve Yönetim Kurulu üyeleri Arsin'de kurulacak projeye destek olduklarını vurguladılar. Başkan Sağır, "Bölgemizin geleceğini etkileyecek projenin gerek düşünülmesi ve TTSO tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması, başbakanımızın projeye ile yakından ilgilenmesi ve hayata geçirilmesi için talimat vermesi, bütün bölgemizde olduğu gibi Arsin ilçemiz ve halkımız tarafından daha büyük bir sevinçle karşılanmıştır" dedi.

Arsin Sevdalıları Derneği yönetim kurulunun aldığın karar ile tüm bölgeyi heyecanlandıran Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Projesi çalışmasından ötürü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'na plaket ile teşekkür etmek istediklerini söyledi. Başkan Mustafa Sağır, "Bu proje ile bölgemiz özlediği yatırıma kavuşacak. Projeyi destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağır, "Yaklaşık Arsin Sevdalıları derneği olarak 400 üyemiz var. Bu projede üzerimize düşün ne varsa yapmaktan büyük bir şeref ve onur duyarız. İnşallah ilçemize, Trabzon'umuza bölgemize böyle bir yatırım gelir de insanlarımız faydalanır. O açıdan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Plaketin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Projeyi bütün bölgeye ve ülkemize katkı sağlayacak önemde bir proje olduğunu dile getirdi. Yan sanayi ve yan sektörlerin gelişmesini destekleyeceğini ifade ederek, "Proje yatırımcılara bölgede çok büyük avantaj sağlayacak. Endüstri bölgesi özellikle Karadeniz Havzası ve Kafkasya bölgesindeki uluslararası ticarette Türkiye'nin önemini artıracaktır” diye konuştu.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, "Burası bir uluslararası nitelik kazanacak. Sadece Trabzon'da bir Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi değildir. Uluslararası firmalarında buraya gelmesini arzu ediyoruz. O bölgede önemli bir liman oluşacak. Hepsini birlikte düşününce bölgenin ve ülkenin gelişmesine çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Burada sadece Trabzon'a bir şey yapıyoruz mantığı yok burada. Bütün Rusya Federasyonu, Kafkaslar ve hatta Türkiye Cumhuriyetlerini hinterlandı olan bir yapılanma içinde düşünülmektedir. Projenin gerçek yüzü budur” dedi.

20131230aw000710_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel