Trabzon'a olimpiyat heykeli

Toklu Mahallesi'nin sahil kesiminde yapımına başlanan olimpiyat heykelinde, 1. Karadeniz Oyunlarının maskotu ile Trabzon'dan olimpiyatlara katılan sporcuların isimleri yer alıyor. Heykelin yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Volkan Can

Trabzon'a olimpiyat heykeli

Toklu Mahallesi'nin sahil kesiminde yapımına başlanan olimpiyat heykelinde, 1. Karadeniz Oyunlarının maskotu ile Trabzon'dan olimpiyatlara katılan sporcuların isimleri yer alıyor.

Heykelin yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, çalışmanın bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.
Trabzon'un çok önemli bir spor kenti olduğunu işaret eden Canalioğlu, ''1. Karadeniz Oyunlarının Trabzon'da yapılması ve 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivalinin yine Trabzon'da yapılacak olması, bu kentin önemini artırmış.'' dedi.

Trabzon'un olimpiyatlara sporcu yetiştiren bir kent olarak da öne çıktığını kaydeden Canalioğlu, ''Böylesine önemli bir kentin bu kimliğini öne çıkarmak amacıyla sahilde içerisinde 1. Karadeniz Oyunlarının maskotu ile olimpiyatlara katılan sporcularımızın Ksimlerinin yer aldığı bir heykel inşa ediyoruz.'' diye konuştu.

Olimpiyat heykelinde, Trabzon'dan olimpiyatlara katılan Süleyman Rıza Kuğu (atletizm/1924), Cahit Süme (boks/1996), Bülent Ulusoy (boks-2000 ve 2004), Halil İbrahim Turan (boks/2000), Selçuk Aydın (boks/2004) ve Furkan Ulaş Memiş'in (boks/2008) adları yazılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel