Trabzon’a Engelsiz Yaşam Merkezi istiyoruz.

Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya engelli vatandaşların sorunlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor.Trabzon’da ciddi bir engelli popülasyonunun olduğunu belirten Kaya, şu anda sağlıklı bireyler olarak yaşamına devam eden her insan gelece

Trabzon’a Engelsiz Yaşam Merkezi istiyoruz.

Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya engelli vatandaşların sorunlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Trabzon’da ciddi bir engelli popülasyonunun olduğunu belirten Kaya, şu anda sağlıklı bireyler olarak yaşamına devam eden her insan gelecekte birer engelli adayıdır diyerek  ilk ve en etkili adımın “empati” ile başlayacağını belirtti. Toplumumuzun engelli vatandaşlara karşı biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz diyen Hacı Kaya; insan beynindeki engelleri  kaldırmalı ve çevresindeki engelli insanlara karşı saygılı olmalı. İçimizdeki  iyilik  ve merhamet duygusunu yok  etmeyelim, “Dünya iyi insanlar olmadan iyi bir yer değildir diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Trabzon’da 80 bin engelli vatandaşımızın bulunduğuna dikkat çeken Hacı Kaya, Trabzon’a bir “Engelsiz Yaşam Merkezi” kurulması için girişimlerde bulunduğunu ve yetkililerle görüştüğünü ifade etti. Amacımız özellikle engelliler arası ilişkilerin kuvvetlenmesi, engelli vatandaşlarımızın birbirileri ile tanışma ve çevre edinmesi hususlarında  onlara hizmet verecek bir yer kazandırmaktır dedi.

Engelli bireylerin  sosyalleşmesinin daha zor olduğunu  dile getiren  Kaya, “Bizim istediğimiz şey, bir engellinin sokaklarımızda hiçbir sıkıntıya düşmeden sağlıklı insanlar  gibi dolaşabilmeleridir. Onların durumunu belki de en iyi bir tekerlekli sandalyeye binip, aynen bir engelli gibi dışarı çıkarsak anlayabiliriz. İşte o zaman zorlukları görüp samimi bir şekilde empati kurabiliriz” şeklinde konuştu.

Engelli kardeşlerimize gösterilen sabrın, onlara edilen yardımın ve desteğin mükafatının da büyük olduğunu belirten Kaya, “İnsan gözünün kıymetini en iyi görme engelli bir kardeşimizin yanında ya da yürümenin güzelliğini tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş bir kardeşimin yanında anlar” diyerek, engelli vatandaşlarımız için Trabzonda mutlaka bir “Engelsiz Yaşam Merkezi kurmalıyız”  dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler