Trabzon'a Barcelona modeli

Alman ve Türk işadamlarından oluşan bir heyet Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu'nu makamında ziyaret ederek, Trabzon için hazırladıkları Barcelona modeli projenin sunumunu yaptılar. Sahilde Yenimahalle ve Ganita arasında yapılması planlanan proje Barc

Trabzon'a Barcelona modeli
Alman ve Türk işadamlarından oluşan bir heyet Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu'nu makamında ziyaret ederek, Trabzon için hazırladıkları Barcelona modeli projenin sunumunu yaptılar.

Sahilde Yenimahalle ve Ganita arasında yapılması planlanan proje Barcelona sahilinde uygulanan projeyi andırıyor. Projede raylı sistem, liman, denizcilik müzesi, açık hava spor alanları, gezinti yolları, Aqua park, Tarihi Türk köyü, bütün tarihi dönemleri andıran tarihi binalar, oteller, çeşitli bölgelere ait yemekler için restaurantlar, dönme dolap, alış veriş merkezleri, botanik park ve müzesi, otobüs istasyonu, anfi tiyatro gibi alanlar yer alıyor.

Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, yurt dışı gezilerinde Türk ve Avrupalı yatırımcılarla görüştüğünü belirterek,”Her yurt dışı gezilerimizde çeşitli ülkelerde gerek Türk gerekse o ülkedeki yatırımcılarla bir araya gelerek Trabzon'a yatırım yapmalarını istiyoruz. Özellikle Almanya'da Türk ve Alman işadamlarımızla Trabzon'a yatırım konularında sürekli görüşmelerde bulunuyoruz. Trabzon'a yatırım yapacak olan işadamlarımıza her türlü desteği vereceğimizi söylüyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucunda böyle bir proje ortaya çıkmıştır. Bu proje Trabzon için vizyon projesidir. Bu proje Trabzon için sürdürülebilir kalkınmaya yönelik bir projedir. Hayata geçirilmesi konusunda Belediye olarak gerekli desteği vermeyle hazırız. Belediye olarak Trabzon'un önemini her gittiğim ortamda anlatıp insanların ve özellikle de yatırımcıların dikkatini buraya çekiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel