Trabzon zimmet davasında karar

Trabzon'un Çağlayan beldesinde Tarım Kredi Kooperatifi'nin 132 bin 604 TL'sini zimmetine geçirdikleri iddiasıyla yargılanan kooperatif müdürü ve memuru 5'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Trabzon'da 2003-2005 yılları arasında Çağlayan Tarım Kred

Trabzon zimmet davasında karar

Trabzon'un Çağlayan beldesinde Tarım Kredi Kooperatifi'nin 132 bin 604 TL'sini zimmetine geçirdikleri iddiasıyla yargılanan kooperatif müdürü ve memuru 5'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

 Trabzon'da 2003-2005 yılları arasında Çağlayan Tarım Kredi Kooperatifi'nde görev yapan N.G. ve N.U.'nun zimmet suçundan Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmaları devam etti. Haklarında "Zimmet" suçundan dava açılan sanıklardan N.G. duruşmadaki ifadesinde kendisinin kooperatif müdürü olarak görev yaptığını belirterek "Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.
 

Diğer sanık memur N.U. da bilerek isteyerek kimseyi zarara sokmadığını ifade ederek "Ben suç işlemedim, bir şey yapmadım. Suçsuzum" şeklinde kendini savundu.
Mahkeme heyeti gerekçeli kararında sanıklar N.G. ve N.U. için "Zincirleme adiyen zimmet suçundan" önce 5'er yıl hapis cezasına çarptırırken, bu cezalalarında daha sonra "Sanıkların bir suç işleme kararırın icrası kapsamında, değişik zamanlarda kooperatifin malını zimmetlerine geçirmek" eylemini gerçekleştirdiklerinden cezalarında artış yaparak 6'şar yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.Mahkeme heyeti daha sonra sanıkların geçmişi, yargılama süresindeki davranışlarını gözönünde bulundurarak bu cezalarında indirim yaparak 5'er yıl 2'şer ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel