Trabzon'un başkanı kim olsun?

Kimi aynı düşüncede olsa da konuştuğumuz kişiler arasında farklılıklarda ortaya çıktı. Bu yıl ki seçimlerde belediyeyi kim alacak? AKP geçen dönem yaşadığı şanssızlığı bu dönemde yaşar mı? Bunların hepsinin kilit noktası olan vatandaşa söz hakkı tanıdık.

Trabzon'un başkanı kim olsun?


Kimi aynı düşüncede olsa da konuştuğumuz kişiler arasında farklılıklarda ortaya çıktı.
Bu yıl ki seçimlerde belediyeyi kim alacak? AKP geçen dönem yaşadığı şanssızlığı bu dönemde yaşar mı? Bunların hepsinin kilit noktası olan vatandaşa söz hakkı tanıdık. Biz sorduk onlar yanıtladı:

VOLKAN BEY ALIR
Girdiğimiz bir ayakkabı mağazasında alışveriş yapan Sevinç Şahin hanımefendiye sorduğumuzda “Diğer belediyelerin veremediğini Volkan Beyden verdi” diyor. “Şu anda ki Belediye başkanımızdan çok memnunuz, Trabzon'a çok güzel hizmetler verdi. Daha önce ki belediye başkanlarından böyle bir şey görmemiştik. Yine Volkan Canalioğlu alır diyorum” dedi.
--
HALKIN İÇİNDEN SEVECEN
Mağaza sahibi beyefendiye sorduğumuzda ise “Volkan Bey başkanlık vasıflarını taşıyor” diyor ve ekliyor “Belediye başkanı halkın içinden olmalı sevecen olmalı yüksek gönüllü olmamalı ve bunlar da Volkan Beyde mevcut. AKP içinde bence yine bir takım karışıklıklar olacaktır. Belediye volkan beyindir” dedi.


--
VOLKAN ABİ HALK ADAMIDIR
Saat mağazası olan Abdullah Atmaca Bey'e ise hiç düşünmeden “Volkan Bey'e yorum yok” diyor. “Belediye başkanı dedin mi halk adamı olmalıdır. Volkan abi de halk adamıdır. Biz Volkan Beyi denedik baktık gerçekten Trabzon Belediyesini hak eden biri. Hayırlısıyla beraber 2. oyumuzda yine Volkan Beyindir” diyor ve karşısında oturan Ahmet Koloğlu amcamız dayanamayıp başlıyor anlatmaya inceleme yapılmış mı insanların hangisi doğru hangisi yanlış diye! Sen öyle diyorsun bu böyle diyor. Soruyorum biz ne istiyoruz. Desek ki büyük paralarımız var Volkan Bey şunu şöyle yapsın bunu kimse yapamaz… Volkan Beyden sonra Trabzon'da bir güzellik oldu. Bunu hiç kimse inkâr edemez. Ne gelen ne de giden kimsenin babasının oğlu değil. Halk doğruyu istiyor. Geçenlerde biri çıkmış diyor: “Volkan Canalioğlu çıkmış niye orada tek başına konuşuyor” Onun dediği gibi midir? Alırsın adamları dersin ki Canalioğlu sen bunu söyledin ama bu yapılmamış. Başka ne olur burada! Trilyonlar yok ki! Herkes istediğini yapsın bu iş ancak bu kadar olur” diyor ve öfkesi artıyor.
--


DIŞARIDAN ADAY GELMEMELİ
Yolumuzda ilerlerken bir iç giyim mağazasına giriyoruz. Dükkân sahibi Zekeriya Alioğlu Beye soruyoruz. “Trabzon'a dışarıdan bir aday gelmemeli” diyor ve devam ediyor. “Belediye başkanı halkın içinden, dürüst, çalışkan, parti önemsemezsizin çalışan, sevecen biri olmalıdır. İçimizden biri olmalı dışarıdan biri gelmemeli Belediye Başkanı olmak için. Trabzon'da yaşayan biri olmalı… Yeter ki Trabzonlu olsun hangi partiden olursa olsun. İstanbul'dan bir bürokrasi alıp buraya getirmeyi ben doğru bulmuyorum. Geçen yıl AKP kendi sorunlarından kaybetti, CHP rahat kazandı ama bu yıl Volkan Bey 5 yıldır yapmış olduğu emeklerinden dolayı kazanacaktır” diyor.
--


AK PARTİ'NİN ESKİ DÖNEM ŞANSSIZLIĞI
Tekstil mağazasına giriyoruz. Mağaza sahibi Adil Akaydın “AKP'nin eski dönemden gelen bir şanssızlığı var” diyor. “Belediye seçimleri olarak tabi ki Volkan Bey olacak. Çünkü doğru bir insan halkın sevip saydığı bir insan yine Volkan Bey alır. AKP'nin geçen dönem olduğu gibi bu dönemde yine aralarında sorunları var. Belli bir adayları yok. Olmadığı gibi sorun oluşuyor. AKP hatayı geçen dönemki seçimler de yapmıştı. Kendi aralarında yine aday sorunu vardı. Eski adayı elediklerinden dolayı kaybettiler. Bu dönemde onun cezasını çekecekler. Volkan abiden cadde esnafları olarak gayet memnunuz. Bir sıkıntımız olduğunda rahatlıkla ona gidebiliyoruz. Aldığımız duyumlara göre de Volkan abi belediyeyi alır yine alır” dedi.
-- 
MİLLİYETÇİLİĞİ ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU'NDAN ÖĞRENDİK
Mikrofonumuzu uzattığımız Cemil Kıran fotoğrafının yayınlanmasını istemedi. Ama belediye hakkındaki düşüncelerini hiç çekincesiz ortaya koydu ve sözlerine “Bu yıl Volkan Bey hayli hayli kazanır” diyerek başladı. Kıran, “Volkan bey belediyeyi alacak. Hiç şanssızlığını görmüyorum. Geçen yıl ki AKP adayı da yabancım değildi. Kaybetmesinin sebebi kendisidir. Geçen dönem ki olaylar değildir. Yine arkadaşlarının birisinin çıkardığı bir dedikodudur. Kaybetmesinin tek sebebi kendisidir. Çünkü ben kazanırım nasılsa arkamda başbakan var. Asım bey var … gibi. Kimseyle görüşmemesi, danışmaması kendi başına iş yapmasından kaynaklanan bir hadiseydi. Bu seçimde kesin konuşuyorum. Çünkü geçen dönem AKP'nin iyi bir adayı varken Volkan Bey kazandıysa bu yıl hayli hayli kazanır. Hele Orhan beyle yola devam edecekse… Orhan Bey benim abim büyüğümdür, milliyetçiliği biz onlardan öğrendik. Şimdi AKP'ye geçmesi ayrı bir olay. AKP'nin adayını Orhan Bey olarak kalırsa %100 volkan bey alır diyorum. Ama AKP iyi bir aday çıkarırsa bu yön o zaman değişir. Bizim insanımız ithal kabul etmez. Bu nedenle kesinlikle Trabzon'un içinden olmalıdır aday. Volkan Bey çok sevdiğim bir abimdir. Herkesle iç içedir. İnsan ayrımı yapmaz herkesin düğününe cenazesine gider. Niye partisi yoktur. Ayrımları yoktur. Orhan Beyde çok sevdiğim bir abimdir ama insanlarla iç içe olmalıdır, tanınmalıdır. Bana göre hiç şansı yok” diyor ve keskin sözlerini noktalıyor”
--


YARIŞ MAHMUT İLE VOLKAN ARASINDA GEÇER
Mağazasının kapısı önünde Duran Numan İskender Bey'e soruyoruz, “Saadet Partisi ve adayı Mahmut Çizmecioğlu diyor” ve başlıyor anlatmaya “Bu yıl belediyeyi Saadet Partisi alır düşüncesindeyim. İnşallah Saadet Partisi kazanır. Ciddi bir ivme kazandırmıştır. Bu nedenle Saadet Partisi kazanır diyorum. Çekişme Volkan Beyle Saadet Partisi arasında geçeceğine inanıyorum. AKP'nin Trabzon'da şansı zayıf” diyor ve sözlerini bitiriyor.
--


TÜRKİYE'DE TAYYİP, TRABZON'DA VOLKAN 
Yine bir tekstil mağazasındayız ve Trabzon halkı çok kararlı! Tuncay Hanedan kesin şekilde cevap veriyor. “Volkan Bey alacak” diyor. “Kesin ve net bir şekilde Volkan Bey alır. Geçen dönem AKP'nin yaşadığı sorunları AKP bu dönem de yaşar. Türkiye'de Tayyip Bey şanslı Trabzon'da Volkan Bey!” dedi.
--


ESNAF BELEDİYEDEN MEMNUN
Sırada bir kundura mağazası ve bir bayan vatandaş… Bir de olaya bayan gözüyle Derya Omak Sağlam'ın gözüyle bakıyoruz. “Esnaf Volkan Beyden memnun” diyor. “Yine Volkan Bey alır. Ben bir esnaf olarak Volkan Beyden memnunum. Gerek açılışlarımızda gerek başvurduğumuz her konuda yardımcı oldu” diyor.
--


CANALİOĞLU, PARTİSİYLE DEĞİL KİŞİLİĞİYLE ALIR
Bir çanta mağazasındayız. Mağaza sahibi Serkan Aydın “Volkan Bey partisiyle değil kendi kişiliği ile alır” diyor. “AKP ile CHP arasında geçer bu seçim. Kişiliğinden dolayı Volkan Beyin şansı büyük. Volkan bey partisinden dolayı kazanamaz kazanırsa sadece kişiliğinden kazanır. Bu yıl AKP sorun yaşamaz gibi geliyor ama sorunda çıkabilir bu konuda bir şey denilemez çünkü piyasa kötü gitti mi hükümette kötüye gidebilir. Bu konuda zorlanabilir ama kendi içinde bir problem olacağını zannetmiyorum” dedi.
--


GÜMRÜKÇÜOĞLU İLE KAZANAMAZ
Bir parfümerideyiz. Mağaza Müdürü Tolga Aydın “AKP Gümrükçüoğlu ile kazanamaz” diyor. “Trabzon Belediyesini yine Volkan Bey alır. AKP Trabzon dışından bir aday çıkaracak gibi görünüyor bu nedenle AKP'nin şansı yok gibi görünüyor. AKP Gümrükçüoğlu ile kazanamaz. AKP yine sorunlar yaşayacaktır. Aldığımız duyumlara göre AKP'nin bir aday adayı daha var bu da demek oluyor ki AKP'de sorunlar olacak. Belediye Başkanı dedin mi İnsanlarla iç içe olması gerekir. Bu da Volkan Beyin çok içinde olduğu bir şey. Bunu derken Volkan Beyde gerekli hizmeti tam anlamıyla vermemiştir. Ama insanlarla olan diyalogu iyi olmasından ötürü yine Volkan Bey alır. Başkan kim olursa olsun hükümetle sürtüşmeye girmeyen biri olmalı. Trabzon için en iyisini yapan hükümetle bir görüş doğrultusunda ilerlemelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler