Trabzon turizmini ne etkiliyor ?

İran’dan Türkiye gelen turistlerin genelde uğrak noktası Trabzon’du fakat bu sezon beklenen kadar İranlı turist Trabzon’a gelmedi. Genelde İranlı turistlerin tatile çıktıkları yerlerin başında yayla, çiftlik evi, eko ve doğa turları turizmini tercih ediyo

Trabzon turizmini ne etkiliyor ?

İran’dan Türkiye gelen turistlerin genelde uğrak noktası Trabzon’du fakat bu sezon beklenen kadar İranlı turist Trabzon’a gelmedi. 

Genelde İranlı turistlerin tatile çıktıkları yerlerin başında yayla, çiftlik evi, eko ve doğa turları turizmini tercih ediyorlardı. Aradıkları özelliklerin tamamını Trabzon elinde bulundurmakta İranlıların Trabzon’u tercih etmeyerek Güney kaymasının sebebini uzmanlar araştırarak çare bulmaları gerekli.

İranlılar neden Trabzon’dan vazgeçiyor. 

İranlı turistler 5 yıldızlı oteller yerine apart(müstakil) ve butik otellerde tatil yapmayı tercih ediyor. Bu şekilde oteller Trabzon’da yaygın değil mi?    

Trabzon’da turistlere hizmet edecek düzeyde yabancı dil bilen personel olmayışı. Turistik alanlarımızda yetişmiş personel mi az?

Turistlere göre özel fiyatlandırma çıkararak yüksek kazanç elde etmek. Bunu Trabzon esnafı yapıyor mu?

Şehrin kitapçıklarla turistik yerlerinin belirlenerek gelen turistlere kolay ulaştırılıyor mu?

Trabzon’un turistlik haritası var mı varsa Arapça, Farsça gibi Ortadoğu dillerine çevrilmiş mi?

Sosyal manada Trabzon yetersiz mi?

 
Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel