Trabzon turizmi iyi yere gelecek

Vali Okutan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Karaoğlu'nu makamında kabul ederek kendisiyle bir süre görüştü. Okutan, burada yaptığı açıklamada, Trabzon genelinde bulunan eski eser ve kültürel varlıkların korunarak turizme ka

Trabzon turizmi iyi yere gelecek
Vali Okutan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Karaoğlu'nu makamında kabul ederek kendisiyle bir süre görüştü.

Okutan, burada yaptığı açıklamada, Trabzon genelinde bulunan eski eser ve kültürel varlıkların korunarak turizme kazandırılması için yapılması gereken çalışmalar konusunda Karaoğlu ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Trabzon'un çok köklü bir tarihe sahip olduğunu, kentte bulunan eski eserlerin turizme kazandırılması amacıyla çok önemli bir projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Okutan,

''İlk aşamada il merkezinde bulunan Alacahan, İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca tarihi geçmişine uygun bir şekilde restore edilecek. Geleneksel el sanatlarının üretilmesi konusunda yapılacak çalışmalar bu mekanda yürütülecek'' dedi.

Araklı ilçesindeki Konakönü'nde bulunan 23 tarihi tescilli sivil mimarili eski eserin 'sokak sağlıklaştırılması' projesi kapsamında restore edilerek kültür ve turizm hizmetine kazandırılması için proje çalışmasına başlayacaklarını dile getiren Okutan, '

'Sürmene'de bulunan Memişağa Konağı'nın yanındaki Hacı Yakupoğlu Konağı da kamulaştırıldı. Çok kısa bir süre içerisinde restorasyon çalışmalarına başlanacak'' diye konuştu.

Vali Okutan, Trabzon'un kültür, sanat ve estetik şehri olduğunu anlatarak, ''Trabzon'un tarihinin korunarak bu muhteşem eserlerin turizme kazandırılması için önemli çalışmalar yapıyoruz. Trabzon'un turizmde hak ettiği yere çok kısa bir zaman zarfında ulaşacağına inanıyorum'' dedi.

Okutan, Ortahisar Mahallesi'nde bulunan tarihi binalardan tespit edilecek bazılarının turistik amaçlı kullanılmak üzere kamulaştırılması için çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel