Trabzon Ticaret Sanayi Odası bayramlaştı

Eski ve yeni meclis üyelerinin katılım gösterdiği bayramlaşma töreninde Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ile Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu birer konuşma yaptılar. Bazı meclis üyelerinin de anılarını paylaşmasının yanı sıra anlatılan fıkralar

Trabzon Ticaret Sanayi Odası bayramlaştı

Eski ve yeni meclis üyelerinin katılım gösterdiği bayramlaşma töreninde Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ile Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu birer konuşma yaptılar. Bazı meclis üyelerinin de anılarını paylaşmasının yanı sıra anlatılan fıkralar meclis üyelerini güldürdü. Bayram neşesi kattı.

TTSO Meclis Başkanı Ali Osman eski ve yeni ramazan günlerinden örnekler verdi. Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu gülmeyi unutmamak gerektiğine vurgu yaptı.

Bu güzel günleri beraber yaşadıklarını ifade eden Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy uzun yıllardan beri beraber olunan ve yeni gelen meclis üyeleri ile bir arada bulundukları için şükredilmesi gerektiğini vurguladı..


Geçen dönem 94 meclis üyesinin 30 kişi azaldığını kaydeden Ulusoy, ancak bugünkü bayramlaşma törenine katılanların azalmadığını ifade etti. Camiamızda canlılık olmasından ötürü teşekkür etti. "Gelenlerden, dostlardan Allah razı olsun."dedi.

Hemen hemen her gün camianın birarada olduğunu meclisin ayda bir toplandığını ve görüşme imkanı bulunduğunu dile getiren Ulusoy, " Bayramların farklı bir özelliği var. İslam aleminin güzel günleri bunlar. Güzel uygulamalar var. "şeklinde konuştu.

ULUSOY DAN ESKİ VE YENİ RAMAZAN GÜNLERİ

Aile görüşmeleri ve dostluklarda bir azalma gözlemlediğini aktaran Ulusoy buna karşın toplu buluşmalarda da çok büyük faydalar olduğunu kaydetti.

Ramazan ayında ve bayramlarda evlerimizde kadınların çok yorulduğunu da kaydeden Ulusoy, "Yoğun misafirlik geleneğimiz vardı. Şimdi bu toplu yemeklere dönüştü. 1000 kişi geliyor toplu yemeğe ancak 150'si ile o ortamda görüşme imkanı yakalayabiliyorsun."dedi.

Geçmiş yıllardaki yaşadığı ramazan günleri hakkında konuşan Ulusoy, "Biz evvelce misafirliğe giderdik iftarı yapardık. Sahura kadar otururduk. Sahur yemeği de misafirlikte yenirdi. Bu uygulamalar şimdi bitti. Bu toplu iftarlar mı o günkü iftarlar mı iyi bunu bilemiyorum. toplu uygulamalar iyi ama dostlukları geçmişteki küçük misafirlikteki kadar sıcak tutamıyor."

TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, İslam aleminde sıkıntılar olduğunu dile getirerek bugün başta Suriye ve Irak olmak üzere bu bölgelerin medyadan takip edildiğinde büyük sorunlar yaşandığını anımsattı.. Yaşanan sıkıntıların aşılmasını temenni ettiğini, sorun yaşamayan Katar, Suudi Arabistan kaldığını, bu bölgede en iyi ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu ifade ederek, "Biz bu bölgelerin hepsinin iyisiyiz demek lazım."dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya politikasını iyi takip ettiğini kaydeden TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Almanya İngiliz Fransa , Rusya ve ABD liderlerini de takip ettiğini ancak en çok Putin'i beğendiğini dile getirdi.

HACISALİHOĞLU :GÜLMEYİ UNUTMAMAK LAZIM

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu'da eski ve yeni meclis üyelerinin yine bir bayramlaşma töreninde bir arada olduğuna işaret ederek herkesin bayramını aile kutladı, sağlık mutluluk ve başarılar diledi.

Her günün az önce yaşadığımız üç beş dakika gibi olması dileğinde bulunan Başkan Hacısalihoğlu sıkıntıları unutmak için bazen de gülmek ve eğlenmek gerektiğini vurguladı. Eskilerin yad edilmesi, yaşanmış olayların anımsamakta da yarar olduğunu ifade eti. Hiç olmazsa gülmeyi unutmamak gerektiğini vurguladı.

Bayamlaşmadan fotoğraflar için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler