Trabzon tepkisini dile getiriyor

Bu anlamda Trabzon'daki sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler ve meslek odaları bugün Meydan Parkı'nda imza kampanyası başlatıyor. Türk Ocakları Trabzon Şubesi Düzenleme Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin şu görüşlere yer verild

Trabzon tepkisini dile getiriyor

Bu anlamda Trabzon'daki sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler ve meslek odaları bugün Meydan Parkı'nda imza kampanyası başlatıyor.

Türk Ocakları Trabzon Şubesi Düzenleme Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin şu görüşlere yer verildi:
”Malumlarınız olduğu üzere kendisini aydın zanneden bir kısım zevat tarafından başlatılan 'Sözde ve asılsız soykırım iddiaları' bağlamında Ermeniler'den özür dileme girişimini ibretle takip etmekteyiz. Takdir edeceğiniz üzere, bu girişimin Türk devlet politikasını zafiyete uğratacağı aşikardır. Bu açıklama ve beyanatlar emperyalist devletler adına Türk milletine karşı sürdürülen karalama ve mahkum etme kampanyalarına destek vermek üzere tasarlanmış birer kamuoyu oluşturma hareketidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milletinin beka kabiliyetine yönelik bu saldırılar karşısında meşru hassasiyet ve tepkimizi bütün kamuoyu ile paylaşmak üzere meslek odaları, sendikalar, dernekler ve diğer sivil toplum örgütleri olarak 24 Aralık Çarşamba günü saat 12.30'da Trabzon Meydan Parkı'nda imza kampanyası başlatmak üzere bir araya gelmek düşüncesindeyiz.

Açıklamada ayrıca, bu çerçevede 27 Aralık 2008 Cumartesi saat 17.00'de Park Restoran'ta Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu tarafından konuyla ilgili bir konferans verileceği kaydedildi.

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel