Trabzon Tabakhane'de durum ne ?

Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kentin Tabakhane mevkiinde bulunan bölgede yapılan çalışmaya ilişkin olarak hak sahiplerine yaklaşık 50 milyon ödendiği bildirildi.Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri ve 685 binanın yık

Trabzon Tabakhane'de durum ne ?

Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kentin Tabakhane mevkiinde bulunan bölgede yapılan çalışmaya ilişkin olarak hak sahiplerine yaklaşık 50 milyon ödendiği bildirildi.

Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri ve 685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 397 binanın kamulaştırması yapılırken; 47 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında TOKİ’nin Bahçecik Mahallesi'nde yaptığı konutlardan alan vatandaşların yeni konutlarına taşınmasıyla Tabakhane’de kamulaştırılan binaların yıkımlarının hız kazanacağı belirtildi. 

Konuya ilişkin konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane ve Zağnos vadilerinin kentin nefes boruları olduğunu kaydederek, “TOKİ ile ortaklaşa yürüttüğümüz Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde kamulaştırmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Bugüne kadar 397 binayı kamulaştırarak hak sahiplerine yaklaşık 50 milyon TL ödeme yaptık. TOKİ’nin Bahçecik’te yaptığı ve geçtiğimiz ay kuralara çekilen konutlardan ev alan vatandaşların yeni konutlara taşınmasıyla birlikte Tabakhane’de yıkımlara hız vereceğiz.

Tabakhane Vadisi, kentsel dönüşüm ve rekreasyon düzenlemeleri devam eden Zağnos Vadisi gibi Trabzon’un yeni yaşam alanı ve hava koridoru olacak” dedi.

430.20120418103835.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler