Trabzon siyaseti kızışıyor!

Trabzon Ak Parti onu istiyorYerel seçimlere 8 aylık süre kalmışken, Trabzon’da da seçim çalışmaları devam ediyor. AK Partide en fazla merak edilen ise Ortahisar’da Belediye Başkan adayı kimin olacağı.Kulislerde bir çok ismin adı geçiyor. Ancak AK Parti ta

Trabzon siyaseti kızışıyor!

Trabzon Ak Parti onu istiyor

Yerel seçimlere 8 aylık süre kalmışken, Trabzon’da da seçim çalışmaları devam ediyor. AK Partide en fazla merak edilen ise Ortahisar’da Belediye Başkan adayı kimin olacağı.

Kulislerde bir çok ismin adı geçiyor. Ancak AK Parti tabanı ise ‘Risksiz’ bir seçim için Ahmet Metin Genç ismine odaklanmış durumda. Partide 3 dönem İl Başkanlığı yapan ve milletvekili adayı olan Ahmet Metin Genç ise yakın çevresine ‘Partim hangi görevi verdi de yapmadım’ diyor.

Trabzon’da seçimlere doğru merkezde anket çalışmaları yapılıyor. Partililer arasında da eğilimler seslendirilmeye başlandı. Vizyonu üst düzeyde olmayan isimlerle CHP’nin ve MHP’nin de asılacağı seçimleri almanın zorlaşacağı, bu sebeple de Ahmet Metin Genç gibi hukukçu ve deneyimli bir siyasetçinin Ortahisar’da sandıktan mutlak zaferle çıkacağı görüşleri parti tabanında da seslendiriliyor.

Genç ise iftar yemeklerine katılmaya devam ediyor. Merkez ilçe iftarına katılan ve büyük ilgi gören Ahmet Metin Genç, siyasetten ve partisinden hiç kopmadan çizgisinde yürümeye devam ediyor.

MHP’nin Trabzon stratejisi  - Devamı sayfa 2'de 

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, CHP ile Genel Merkezler düzeyinde bir seçim ittifakı olmayacağını ancak tabanda halkın kendi arasında ittifaklar kurabileceğini söyledi. AK Parti’nin eridiğini kaydeden Aydın, “Bizim hedef kitlemiz AK Parti seçmeni. Oradan bize müthiş bir dönüş var. Koçbaşı olursak CHP seçmeni de bize yönebilir” dedi.   
 
MHP Trabzon Milletvekili eski Bakan Koray Aydın, Akçaabat ve Maçka belediye başkan adayını belirlediklerini, Çarşıbaşı ve Şalpazarı’nı da birkaç gün içinde belirleyeceklerini ve Ramazan Bayramı’ndan sonra da açıklayacaklarını söyledi.  Trabzon’a gelen ve yarın MHP Genel Başkan Vekili Oktay Vural’la basın toplantısı yapacak olan Trabzon Milletvekili Koray Aydın, günebakış’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
AKÇAABAT VE MAÇKA TAMAM
Kilitlendiğimiz hedef var. Mahalli idarelerde başarılı olacağız. İki ‘olmazsa olmazımız’ var. Biri Akçaabat, diğeri Ortahisar. İkisi Trabzon’un yarısı ediyor. Buraları kazanarak yanına ilaveler yapan Büyükşehir’i de kazanır. MHP’ye müthiş bir talep oluştu. İlçelerde özellikle çok sayıda adaylar oluşuyor. Ortahisar’da öyle bir adayla çıkacağız ki herkes ‘seçimi MHP kazandı’ diyecek. Bayramdan sonra adayları açıklamaya başlıyoruz. İki tanesi hazır, belli oldu. Akçaabat ve Maçka belli. İki tanesi de 10 güne kadar belli olacak. Çarşıbaşı ve Şalpazarı, ardından Beşikdüzü ve Arsin’de adaylarımızı açıklayacağız. Arsin’de önemli bir katılım sağladık. Arsin’i de alacağımızı düşünüyorum. Adayları ilan ettiğimiz yerde sahaya ineceğiz ve hücre sistemiyle çalışacağız, ev sohbetleri yapacağız. Trabzon siyasetine bunu sokacağız ve başarılı olacağız.
 
CHP-MHP İTTİFAKI
Partilerin genel merkezleri düzeyinde bir seçim ittifakı olmaz. Bunlar temenni olur ama boş laf olur, neticesi olmaz. AKP güç kaybediyor. Bunu AKP’liler de biliyor ama saklıyorlar, mum gibi eriyorlar. Trabzon’da bu erime diğer illere göre daha da hızlı. Benim gözlemim AKP, Trabzon’da yüzde 34-38 bandındalar. Ama erime devam ediyor. Set oluşturamadılar. Hedef kitlemiz AKP seçmeni. Oradan bize muazzam bir dönüş var. Belediye AKP’nin elinde olduğu için vuruşacağımız parti AKP. Biz burada koçbaşı olursak CHP seçmeninden bize önemli derecede oy geleceğini düşünüyorum. Öyle de planlıyoruz. Onlarda da AKP’ye bir ders verme düşüncesi var. MHP Bu seçimin flaş partisi olacak.
 
TRABZONSPOR KAPILARI KIRMALI
CAS’ın verdiği kararda çok büyük bir anormallik yok. İnceleme çok sürüyor, bazen 6 aya kadar gidebiliyor. Bu arada mağdurun lehinde bir karar çıkarsa o daha fazla bir mağduriyet yaşamasın tazminat hakkı da doğmasın diye böyle bir karar verir. Sürece olumlu ya da olumsuz etki yapacağını düşünmüyorum. Ben CAS’ta da bu sürecin onaylanacağını düşünüyorum. Her şey delilli ispatlı. Hırsız suçüstü yakalanmış. Artık Fenerbahçe’nin bir şey demeye yüzü kalmaz. Gerisi Trabzonspor cephesinin yapacağı hamleyle bağlantılıdır. Bence kapıları kırarak girmeliyiz. Benim tabirim bu. Açmıyorsalar kırarak gireceğiz. Eski yönetimin yoluyla bu olmaz. Hacıosmanoğlu kupa taahhüdünün gereğini yaparsa biz de içinde oluruz.

CHP’de başkanlar istifa ediyor - Devamı Sayfa 3'de - 

CHP Trabzon Teşkilatları’nda belediye başkanı ve meclis üyesi olmak için 4 ilçe başkanı 25 il ve ilçe yöneticisi görevlerinden istifa etti. CHP İl Başkanı Yavuz Karan, istifa sürecinin tamamlandığını ve artık aday belirleme sürecine geçeceklerini belirtti.

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, konuyla ilgili günebakış’a yaptığı açıklamada, istifa sürecinin tamamlandığını ve bu süreçten sonra aday belirleme sürecine geçeceklerini belirterek, “Bu aşamadan sonra adaylarımızı belirlemeye başlayacağız ve Eylül ayıyla birlikte açıklamaya başlayacağız. Bazı ilçelerde sandık kurarak bazı ilçelerde de anket ve eğilim yoklaması yaparak adaylarımızı belirleyip açıklayacağız. Trabzon’da yerel seçimlerde bütün ilçelere talip olacağız. İddialı bir şekilde de hazırlanıyoruz” dedi.

CHP’de Tonya İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu, Düzköy İlçe Başkanı Abidin Çelik, Beşikdüzü İlçe Başkanı Cemal Sezgin ve Sürmene İlçe Başkanı Gültekin Hakkı Çehreli belediye başkan adayı olmak için istifa ederken, il yönetiminden Nurcan Göç, Zeki Yoloğlu ve Recep Çicek de meclis üyesi olmak için istifa ettiler. CHP’de çoğunluğu Akçaabat, Merkez, Tonya, Beşikdüzü ve Hayrat’ta olmak üzere 22 ilçe yöneticisi de aday olmak için istifa dilekçesi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel