Trabzon silahla anılmamalı

Trabzon'da silah ruhsatı alımında büyük düşüş olduğu, 2005 yılında bin 707 adet silah ruhsatı verilirken, 2008 yılında bu rakamın 190'a indiği bildirildi. Trabzon Valisi Nuri Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de silah sevgisinin her

Trabzon silahla anılmamalı

Trabzon'da silah ruhsatı alımında büyük düşüş olduğu, 2005 yılında bin 707 adet silah ruhsatı verilirken, 2008 yılında bu rakamın 190'a indiği bildirildi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de silah sevgisinin herkes tarafından bilindiğini ifade etti.

Bu durumun yeni bir olay olmadığını belirten Vali Okutan, ''Silah, buralarda kimseye gösterilmez, teşhir edilmez, herkes canının istediği yerde de silah atmazdı. Yani, silah taşımanın bir adabı ve namusu vardır. Bölgede silah sevgisinin altında bu yatıyor. Bölgede bu terbiye ve anlayış içinde silaha karşı yaklaşım vardır'' dedi.

Trabzon'un silahla anılmasını arzu etmediğini ve bu nedenle silah ruhsatları konusunda bir dizi çalışma yaptıklarını kaydeden Vali Okutan, şunları söyledi:
''Trabzon, bir kültür, sanat ve estetik şehridir. Silaha sahip olmanın ve taşımanın törelerimizde yer alan gelenekleşmiş ve kurumsallaşmış yanı vardır. Silah taşıyan kişinin üzerinde silah olduğunu kimse bilmez. Hatta kültürümüzde silahın gösterilmesi de ayıp sayılır. Belki de silaha karşı olan sevgi bu kurallardan geliyor. Ancak son yıllarda kültürel yozlaşmadan silah taşıma ve silah kültürü de nasibini aldı. Magandalar, kabadayı, şiddet düşkünü insanlar ortaya çıktı. Bugün ne yazık ki ülkemizin değişik yerlerinde en ufak bir olayda silah atılıyor.''

Silah olayının sadece Trabzon'a indirgenmemesi gerektiğini vurgulayan Vali Okutan, ''Bilgi ve teknoloji çağında artık eskisi gibi silaha ihtiyaç kalmadığını düşünmekteyim. Sadece ilimizde değil bütün ülke genelinde bilgiyi ve eğitimi öne çıkararak silaha olan talebinin azaltılması gerekiyor'' diye konuştu.
Silah ruhsatı almak isteyen kişileri artık titizlikle incelediklerini belirten Okutan, ruhsat için başvuran insanları, silah almamaları yönünde ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

Vali Nuri Okutan, Trabzon Valiliği tarafından 2005 yılında bin 707 silah ruhsatı verildiğini ifade ederek, ''bu rakam 2006 yılında bin 19, 2007 yılında 222 ve son olarak da geçtiğimiz yıl 190 olarak gerçekleşti. Ruhsatlarda çok önemli bir düşüş yaşandı'' dedi.

-SİLAH RUHSATI ALANLARA KİTAP HEDİYE EDİLİYOR-

Vali Okutan, ruhsat alanlara yönelik eğitim çalışmaları yaptıklarını kaydederek, ruhsatı imzalanan kişilere kitap hediye ettiklerini, dolayısıyla silah ruhsatı alanları bir hizmet içi eğitimden de geçirdiklerini belirtti.
Bu titiz çalışmalar sonucu son 3 yılda silah ruhsatı alımında ciddi düşüş olduğunu dile getiren Vali Okutan, Trabzon'un silahla değil kültür ve sanat şehri olma özelliği ile ön plana çıkmasını istediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel