Trabzon semelarında tehlike

İslamabat-Londra seferini yapan Pakistan Havayolları'na ait Airbus-A321 tipi uçağın, önceki akşam içindeki 180 yolcu ve mürettebatı ile Trabzon semalarında büyük bir tehlike atlattığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, Pakistan'ın başkenti İslamabat'tan

Trabzon semelarında tehlike

İslamabat-Londra seferini yapan Pakistan Havayolları'na ait Airbus-A321 tipi uçağın, önceki akşam içindeki 180 yolcu ve mürettebatı ile Trabzon semalarında büyük bir tehlike atlattığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Pakistan'ın başkenti İslamabat'tan İngiltere'nin başkenti Londra'ya yolcu taşıyan Pakistan Havayolları'na ait Airbus-A321 tipi üzerinde 'Air Blue' yazılı olan uçak, önceki akşam yakıt ikmali için Trabzon Havalimanı'na doğru inişe geçti. Uçak Trabzon semalarında tam 350 metre yükseklikteyken "kar patlaması" olarak adlandırılan ve bölgede çok nadir görülen bir yıldırıma maruz kaldı. Yıldırımsavar sistemi sayesinde oluşan elektrik akımından kurtulan uçak, zorlukla Trabzon Havalimanı'na inebildi. Uçak yere indiğinde teknisyenlerce yapılan kontrolde elektrik sisteminde ciddi arızalar olduğu saptandı. Uçağın Pakistanlı pilotunun soğukkanlılığı sayesinde büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü ve hatta uçağın kent merkezine bile düşmekten kurtulduğu öğrenildi.

Öte yandan, uçağın yolcularının 150 tanesinin İngiltere'den gelen bir başka uçakla Londra'ya gönderildiği öğrenilirken, kalan 30 yolcunun da kısa süre içinde İngiltere'ye gönderileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel