Trabzon şehrinin gurur günü

Törenler, Trabzon Valisi Nuri Okutan, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci ve Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarıyla başladı. Burada şeref defterini imzalayan Vali Okutan, yaptığı ko

Trabzon şehrinin gurur günü

Törenler, Trabzon Valisi Nuri Okutan, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeci ve Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarıyla başladı.

Burada şeref defterini imzalayan Vali Okutan, yaptığı konuşmada, geçmişte elde edilen kahramanlık öyküsünün tarihin karanlık sayfalarında kalmaması gerektiğini belirterek, muasır medeniyet seviyesinin mutlaka yakalanması gerektiğini vurguladı.

Okutan, ''Şehit kanıyla sulanmış ülkemizin cennet bölgesi, Trabzon'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü hemşehrilerimizle birlikte kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Tarihin her döneminde hür yaşamaya alışkın olan Türk milleti, dünya var oldukça ilelebet hür yaşayacaktır. Trabzon'umuzun bu mutlu ve onurlu gününü kutluyor, şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum'' dedi.

Vali Okutan, daha sonra 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yenikeçeci ve Trabzon Belediye Başkanı Canalioğlu ile makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerde ise Vali Okutan, beraberindekilerle halkı ve öğrencileri selamladı.

Trabzon Belediye Başkanı Canalioğlu, burada yaptığı konuşmada, kentin tarihi önemine değinerek, Anadolu'ya sahip olmak isteyen geçmişteki her uygarlığın öncelikli olarak Trabzon'u kontrol altına almak istediğini söyledi.
Türk milletinin verdiği kurtuluş mücadelesinin tarihte önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Canalioğlu, bu uğurda yaşamını yitiren şehitleri minnetle andıklarını kaydetti.

Okullar arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verildiği törenler, halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından yapılan resmi geçitle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel