Trabzon komple denetlenecek!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’daki bütün binaların depreme karşı denetlenmesi konusunda talimat verdi.Trabzon Belediyesinin aylık olağan meclis toplantısında CHP’li Jeoloji Mühendisi Turgay Şahin’in Belediye Başkanı Gümrükç

Trabzon komple denetlenecek!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’daki bütün binaların depreme karşı denetlenmesi konusunda talimat verdi.

Trabzon Belediyesinin aylık olağan meclis toplantısında CHP’li Jeoloji Mühendisi Turgay Şahin’in Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na yönelttiği Trabzon’da kaç kaçak yapı var ve depreme karşı ne gibi tedbirler alınacağı yönündeki soruya başkan Gümrükçüoğlu şu ifadelerle cevap verdi.

Gümrükçüoğlu, Depremler öldürmez, yapılar öldürür. Trabzon 4. Deprem kuşağında diye hiçbir tedbir almadan duracak halimiz yok diyerek, “Trabzon 4. Bölgede olması sebebiyle depremden çok fazla etkilenecek bir bölge olarak görülmüyor. Bu demek değildir ki deprem olmaz boş verelim. Herkes yığsın tuğlaları diksin evleri. Böyle bir mantık olamaz” dedi.

BÜTÜN BİNALAR DENETLENECEK

Başkan Gümrükçüoğlu; “Biz belediye olarak bu konuda titiz çalışmaya özen gösteriyoruz. İmar Müdürlüğümüz bu konuda kaç kaçak yapı var diye bir çalışma içerisine girecek ve bizleri bilgilendirecektir. Kaçak yapıların dayanılırlık testi elbette ki vardır. Ancak bu test tüm binalara gereklidir. Bu testi yapmak için de bakanlıkla bir çalışma başlatacağız. Bu konuda belediye olarak bir hazırlık içerisine giriyoruz. Yapılar ruhsatlı olsun ya da olmasın dayanıklılık testinin yapılmasında fayda vardır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ayrıca Belediye İmar Müdürlüğünün yapacağı çalışma sonrasında ulaştığı bilgiler bir daha ki ay yapılacak olan Meclis toplantısında masaya yatırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel